Skip to content

У Дніпрі пролунають сирени: правила поводження в надзвичайних ситуаціях

Ростик Петровский

Ростик Петровский

У Дніпрі пролунають сирени. Новости Днепра

28 березня о 13:55 в Дніпрі завиють сирени. Департамент громадського порядку і цивільного захисту здійснює перевірку системи оповіщення дніпрян, повідомляє корреспондент «НМ».

Як стало відомо, 28 березня 2018 року о 13 годині 55 хвилин буде проведено перевірку централізованої системи оповіщення населення із включенням електросирен та передачею мовного повідомлення. Почувши сирену, зберігайте спокій – вашому життю та здоров’ю нічого не загрожує!

Увімкніть радіо або телевізор, уважно прослухайте мовне повідомлення сигналу «Увага всім» і дійте згідно з отриманою інформацією. Сповістіть про це сусідів, особливо людей похилого віку.

Громадяни! Будьте уважні до повідомлень і сигналів цивільного захисту. Це врятує ваше життя, життя ваших близьких та рідних, збереже здоров’я та майно.

Рятувальники Дніпра також дають свої рекомендації щодо поводження в надзвичайних ситуаціях.

Головний засіб оповіщення населення про дії при виникненні надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення по мережі провідного мовлення  а також через мережі радіомовних станцій і телебачення, автомобілі, оснащені гучномовцями.

Для того, щоб привернути увагу населення в екстремальних випадках, включаються сирени та інші сигнальні засоби.

Запам’ятайте! Сирена та уривисті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал цивільного захисту – «Увага всім»

Після подачі звукових сигналів (сирени, гудки, тощо) передається мовна інформація про надзвичайну ситуацію.

Почувши такий сигнал, негайно увімкніть радіоприймач або телевізор і уважно прослухайте повідомлення центральних та місцевих органів влади з питань цивільного захисту.

Прослухавши інформацію, кожен громадянин повинен діяти без паніки і метушні згідно з отриманими інструкціями.

Повідомлення включає інформацію:

– про надзвичайну ситуацію, місце і час її виникнення;

– території (райони, масиви, вулиці, будинки, тощо), які потрапляють в зону ураження;

– порядок дій населення, яке знаходиться на даній території;

– іншу важливу інформацію.

Кожний громадянин, який знаходиться на робочому місці, повинен виконувати всі розпорядження керівника суб’єкта господарської діяльності, а також брати участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт у складі формувань цивільного захисту.

Якщо громадянин знаходиться вдома, при виникненні надзвичайних ситуацій, він повинен:

– тримати вдома постійно включеними радіоприймач та телевізор щоби мати можливість своєчасно почути розпорядження центральних та місцевих органів виконавчої влади з питань цивільного захисту;

– повідомити про отриману інформацію сусідів;

– постійно тримати при собі засоби індивідуального захисту, а також медичну аптечку, документи (паспорт, військовий квиток, документи про освіту, свідоцтво про народження дітей, пенсійне посвідчення, трудову книжку та інше), гроші, засоби зв’язку, предмети особистої гігієни, запас їжі та води;

– провести у квартирі або будинку протипожежні профілактичні заходи (перекрити газ, водопостачання, електропостачання), підвищити захисні властивості приміщень: зачинити вікна, ущільнити їх;

– мати інформацію про місце найближчого укриття (підвальне приміщення, паркінг тощо).

Якщо сигнал застав вас у транспорті (магазині, театрі, на ринку тощо) уважно прослухайте повідомлення і дійте відповідно до отриманих інструкцій.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: