Skip to content

Вопрос к “НМ”: как не попасть на интернет-мошенников? 

Людмила Сергиенко

Людмила Сергиенко

Вопрос к “НМ”: как не попасть на интернет-мошенников? Новости Днепра.

Вопрос к “НМ”: как не попасть на интернет-мошенников? Новости Днепра.

“Наше місто” відповідає на актуальні питання дніпрян.

— Знайшла роботу в інтернеті, збирати ручки. Навіть відправила їм сто гривень, аби вислали запчастини. Я ручки зібрала, а відправити нема кому – телефони фірми мовчать, адреси я їхньої не знаю. Знайшла схожу об’яву, але там інший телефон, і кажуть, що то була інша фірма, а не вони. Пропонують спробувати у них попрацювати. Що порадите?

На питання відповідає начальник управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Андрій Толстогузов:

— Такі випадки нерідко трапляються – підлітки, та й не тільки вони, шукають якийсь підробіток в інтернеті, і потрапляють на об’яву, де пропонують, приміром, збирати авторучки. Але, щоб отримати запчастини, спочатку треба вислати гроші. Запчастини висилають насправді, але вже готові ручки виявляються нікому не потрібними, отримати зарплатню неможливо – «роботодавець» вже зник. Так от насправді він їм і не був, бо ж немає ніяких документів. А той, хто заплатив за запчастини, а потім збирав ручки, для законодавства – самозайнята особа.
Хочу звернути увагу ваших читачів – зараз у нас в країні на ринку праці є підміна трудових відносин цивільно-правовими. Даючи на це згоду, людина втрачає певні соціальні гарантії, що передбачені законодавством про працю.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: