Skip to content

У Дніпрі всі коммунальні підприємства починають вивозити сміття

Ростик Петровский

Ростик Петровский

У Дніпрі КП почнуть вивозити сміття. Новости Днепра

Найближчими днями всі комунальні підприємства Дніпра підключаться до вивезення негабаритного сміття. Також протягом найближчих місяців місто закупить нові контейнери для відходів і сучасні сміттєвози. Про це повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, передає «НМ».

«Підрядник «Дніпрокомунтранс» не справляється з обов’язками. Наразі міськрада закупила вже 3 тис. контейнерів об’ємом 1,1 куб. м із кришкою, що відкривається. Через близько півтора місяця буде придбано додатково ще 3 тис. контейнерів. Орієнтовно до червня закупимо 28 одиниць спецтехніки.

Це – сучасні, нові сміттєвози імпортного виробництва. Комунальне підприємство міськради братиме участь у вивезенні твердих побутових відходів у місті», – розповів заступник Бориса Філатова. За словами посадовця, у Дніпрі буде не один перевізник сміття. У місті проведуть спеціальний конкурс.

Михайло Лисенко також додав, що з «Дніпрокомунтрансом», який має застаріле обладнання та нестачу працівників, неодноразово проводили перемовини щодо розірвання договору на вивезення сміття. Однак підрядники переконували, що справляються з роботою, а всі негаразди – через низький тариф на послугу. На ремонт контейнерів і часткову заміну рухомого складу торік місто виділило «Дніпрокомунтрансу» 6 млн грн. Однак, за словами заступника міського голови, це не виправило ситуації.

«Йдеться не про те, що їм бракує грошей. Ми в них запитали: «Скільки потрібно грошей, щоб налагодити роботу?». Сказали, що для того, щоб усе було ідеально, потрібно 6 млн грн. То скажіть, який сенс зараз піднімати тариф на вивезення сміття для «Дніпрокомунтрансу», якщо ми дали їм гроші, а вони все одно не впоралися?»

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: