Skip to content

Незвичайні історії простих речей: плойка

Тетяна Петрівна

Тетяна Петрівна

Незвичайні історії простих речей: плойка. Новости Днепра

Незвичайні історії простих речей: плойка. Новости Днепра

Швиденько накрутити локони і бігти дивувати світ своєю красою. Сьогодні це легко можна зробити просто вдома перед дзеркалом. Навряд  якась дівчина не знає, що таке плойка та не вміє нею користуватись. Колись, в часи моєї юності, в 90-ті роки «на плойку» всі активно накручували чолку. Сьогодні ж, сучасні модниці роблять легкі, наче трохи нерівні  локони і  теж за допомогою плойки.

А звідки вона до нас прийшла і хто її придумав? Що за слово таке «плойка»? Виявляється, що мати локони жінки, та й чоловіки, що там гріха таїти, хотіли мати з найдавніших часів. Ще і древньому Єгипті та  Римі на волосся наносили суміш із ґрунту та води і накручували пасма на палички, а тоді – просушували волосся на сонці. Схожими методами користувались і в Греції – волосся накручували на залізні стержні або гіпсові циліндри. Вже у 18 столітті почали користуватись «гарячою завивкою», накручуючи волосся часто просто на розжарені гвіздки.

Плойка ж у звичному вигляді з’явилась на світ лише 1960 року. Відомий в Парижі перукар Лене Лельєвр в підсобці своєї маленької перукарні «Monmartre» створив першу електричну плойку для завивки волосся і це був перший крок в більш ніж 50 річній історії інновацій.  Вже за кілька років слово BaByliss стало синонімом самого предмету – плойки.  Чи варто говорити про те, наскільки пан Лене ощасливив своїм винаходом не лише професійних стилістів-перукарів, а й усіх модниць.

Успіх був приголомшливим! Вже за якихось 10 років ця молода компанія відкрила власну проектно-конструкторську лабораторію в Парижі. Саме в цій лабораторії за кілька років презентують перші електричні бігуді BaByliss. Справи компанії йдуть весь час вгору і ще за кілька років вони відкривають виробництво в Бельгії.

Вже у 80-ті роки BaByliss розширяє продуктову лінію і представляє ринку засоби по догляду за зовнішністю. Завдяки постійному розвитку 1983 року ці комапнії впевнено вийшла на британський ринок.

Всі ці роки компанія невпинно розвивається і співпрацює з світовими лідерами. Наприклад, такими, як італійська Ferrari. Їх співпраця дала світові абсолютно новий вид моторів для електричних засобів для укладки волосся.

Плойки, які визнав увесь світ, сьогодні є і в магазинах України. Але тепер BaByliss це цілий ряд професійного перукарського обладнання для догляду за волоссям. Бережіть свої локони.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: