Skip to content

Борис Філатов: Мерія готова всіляко сприяти проекту будівництва Hyperloop у Дніпрі

Катерина Гаценко

Катерина Гаценко

Борис Філатов: Мерія готова всіляко сприяти проекту будівництва Hyperloop у Дніпрі. Новости Днепра.

Борис Філатов: Мерія готова всіляко сприяти проекту будівництва Hyperloop у Дніпрі. Новости Днепра.

Міська влада Дніпра готова забезпечити всебічне сприяння будівництву тестового майданчика Hyperloop. Адже такий позитивний сигнал має бути обов’язково підтриманий на місцевому рівні. Про це мер Дніпра Борис Філатов заявив у своєму коментарі ЗМІ 23 лютого. Кореспондент “НМ” дізнався про це в прес-службі міської ради Дніпра.

Очільник Дніпра зізнався, що для нього новина про можливе будівництво тестового майданчика надшвидкої транспортної системи, яку розробляє компанія Ілона Маска, стала справжньою несподіванкою.

 — Я зв’язався з міністром Володимиром Омеляном і отримав підтвердження, що це – серйозний проект. Уряд і всі причетні організації зацікавлені в цьому. Ми домовилися, що коли почнеться практична реалізація, міська влада забезпечить всебічне сприяння, – сказав Борис Філатов.

Можливе будівництво він також назвав знаковим. Нагадаємо, що про зведення майданчика Hyperloop у Дніпрі вчора повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян. В Україні до проекту приєдналися Академія наук, Південний машинобудівний завод, Укроборонпром, Unit City, «Інтерпайп» та «Платформа розвитку інновацій».

Як відомо, швидкість поїзда системи Hyperloop може перевищувати 600 км/год.

Нагадуємо, у Дніпрі планують збудувати тестовий майданчик Hyperloop.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: