Skip to content

У міськраді Дніпра розповіли про ситуацію із незаконними МАФами

Алина Стаменова

Алина Стаменова

Новини Дніпра

У Дніпрі продовжують зменшувати кількість незаконних МАФів та кіосків. Активна боротьба з ними розпочалася два роки тому. За цей час було демонтовано понад тисячу таких споруд. Про це під час прямої телефонної лінії 21 лютого повідомив начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз.

За його словами, повідомити про незаконний кіоск можуть і самі містяни, написавши відповідну заяву до міської ради або до інспекції. Інспектори комунального підприємства «Благоустрій міста» виїжджають на місце, фіксують факт наявності незаконної споруди, і далі вже розпочинається процедура щодо її демонтажу.

Представник мерії також зазначив, що наразі розробляють проект рішення щодо зміни тарифів за користування міською територією. Тобто вартість оренди території під розміщення МАФів зросте, особливо для центральної частини міста. Руслан Мороз нагадав, щоб узаконити або законно розмістити ту чи іншу малу архітектурну форму, власнику необхідно отримати у Головному архітектурно-планувальному управлінні міськради (ГоловАПУ) паспорт-прив’язку тимчасової споруди.

-Такий документ видають, якщо ця споруда відповідає усім нормам, у тому числі містобудівним. У разі позитивного рішення на його підставі КП «Благоустрій міста» укладає із заявником договір оренди земельної ділянки під розміщення кіоску», – сказав начальник інспекції —

Він також додав, на сьогодні ГоловАПУ вже майже завершило розробку типових проектів кіосків, тобто їхнього зовнішнього вигляду. Після їхнього ухвалення, паспорти-прив’язки видаватимуть лише на ті споруди, які їм відповідають.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: