Skip to content

Вопрос к «НМ»: как одеваться зимой днепрянам пожилого возраста?

Людмила Сергиенко

Людмила Сергиенко

Вопрос к «НМ»: как одеваться зимой днепрянам пожилого возраста? Новости Днепра.

Вопрос к «НМ»: как одеваться зимой днепрянам пожилого возраста? Новости Днепра.

«Наше місто» відповідає на актуальні питання дніпрян.

— В холодну пору року можна переохо­лодитися і за плюсової температури. Осо­бливо, якщо висока вологість та сильний вітер. Тож у таку погоду, і зокрема в моро­зи, одягайтеся, як капуста. Замість одного товстого светра краще одягти кілька легких. Між шарами одягу зберігається повітря, яке допомагає утримувати тепло. До того ж, якщо стане жарко, зможете зняти одну з кофтин та не спітнієте.

На питання відповідає виконуюча обов’язки головного лікаря обласного центру здоров’я Алла Толчинська.

Обов’язково носіть шапку та рукавички, обирайте правильне взуття. Відмовтеся від тісних чобіт, які перешкоджають нормаль­ному кровообігу. Жінкам у холоди краще ходити без сережок – вони швидко охолод­жуються та сприяють обмороженню мочок вух. Беріть із собою на прогулянку термос із гарячим чаєм. Більше рухайтеся, щоб покращити кровообіг та зігрітися. У людей похилого віку, як і у малих дітей, гірша тер­морегуляція, відтак і схильність до переохо­лоджень більша.

У квартирі холодний одяг змініть на те­плий вовняний або фланелевий, вкрий­теся ковдрою. Відновити кровообіг та наповнити організм теплом допоможуть молоко або чай.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: