Skip to content

У Дніпровській міськраді розповіли про напрямки роботи з ветеранами АТО на 2018 рік

Людмила Сергиенко

Людмила Сергиенко

У Дніпровській міськраді розповіли про напрямки роботи з ветеранами АТО на 2018 рік. Новости Днепра.

У Дніпровській міськраді розповіли про напрямки роботи з ветеранами АТО на 2018 рік. Новости Днепра.

20 лютого на прес-конференції радник міського голови Дніпра Максим Музика розповів про напрямки роботи міської ради з ветеранами АТО на 2018 рік.  Про це кореспондент «НМ» дізнався в прес-службі Дніпровської міської ради.

Наразі у місті проживають 5 136 атовців, 172 сім’ї загиблих, 154 інваліди війни та 2 480 дітей учасників АТО.

 

– Це усі ті, заради кого ми працюємо. Їхні потреби та проблеми ми повинні закривати у силу своїх можливостей. Ми починаємо роботу, задаємо напрямки. І будемо вдячні тим, хто братиме участь та допоможе нам заповнити пробіли, які ми поки не бачимо, – зазначив радник Бориса Філатова.

Першим із ключових напрямків є оптимізація й інформування. За словами Максима Музики, наразі необхідно ретельніше підійти до розподілу коштів. Адже нерідко трапляються випадки, коли ветерани використовують матеріальну допомогу не за призначенням. Тому її хочуть зробити більш адресною.

Також Максим Музика вважає, що інформуванню треба приділяти більшу увагу, тому що багато ветеранів не знають про наявні програми. Для цього у 2018 році хочуть створити окремий сайт.

Наступний напрямок – підприємництво та працевлаштування. Так, міська рада готова допомагати атовцям у заснуванні та веденні бізнесу. Крім того, планують створити базу вакансій від комунальних і приватних підприємств.

– Наша мета – щоб після повернення демобілізований ветеран пролікувався і мав роботу. Ми хочемо створити громадський рух, щоб було модним наймати на роботу ветеранів, – зазначив Максим Музика.

Третій напрямок роботи – освіта та перекваліфікація. Крім популяризації вищої освіти, міська рада домовляється з вишами (Придніпровською державною академією будівництва та архітектури, Дніпропетровською медичною академією, Дніпровським національним університетом ім. О. Гончара) про надання пільг на навчання ветеранам та їхнім дітям.

Також мерія планує створити ветеранський центр у форматі хабу, де атовці зможуть спілкуватися, отримувати інформацію й обмінюватися досвідом. Відкрити його хочуть за адресою: вул. Надії Алексєєнко, 20.

П’ятий напрямок – співпраця із громадськими організаціями. Зараз у міській раді розглядають рішення про виділення окремих коштів з бюджету участі саме на ветеранські проекти, а також навчання атовців їхньому написанню.

Нагадаємо, у 2017 році на фінансування програми «Родина героя» з міського бюджету було виділено майже 30 млн грн. З них понад 12 млн грн пішло на оплату житлово-комунальних послуг для членів сімей учасників АТО, понад 7 млн грн – на лікування та придбання медикаментів для атовців, 3,6 млн грн – на матеріальну допомогу сім’ям загиблих у розмірі 2-х прожиткових мінімумів, а 1,5 млн грн – на санаторно-курортне лікування.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: