Skip to content

Вопрос к «НМ»: де отримувати пенсію бабусі?

Катерина Гаценко

Катерина Гаценко

Вопрос к «НМ»: де отримувати пенсію бабусі? Новости Днепра.

Вопрос к «НМ»: де отримувати пенсію бабусі? Новости Днепра.

«Наше місто» відповідає на актуальні питання дніпрян.

«У Кам’янському пенсію моїй бабусі приносить листоноша. Однак зараз бабуся хворіє та поїхала на лікування до Києва, де проживають наші роди­чі. Не знаю, скільки часу вона там лікуватиметься. Підкажіть, будь ласка, як у такому випадку бути з її пенсією, як і де її можна отримувати?».

Відповідно до статті 47 За­кону України «Про загально­обов’язкове державне пенсій­не страхування» (далі – Закон) пенсія виплачується щомісяця з 4-го по 25-те число виключ­но в грошовій формі. Виплата здійснюється (за зазначеним у заяві місцем фактичного про­живання пенсіонера в межах України) поштою або перера­ховується на визначений цією особою банківський рахунок.

Пенсія може бути виплачена особисто пенсіонеру або його законному представнику за довіреністю. Порядок її оформ­лення і термін дії визначається законом.

Пунктом 1.5 Порядку по­дання та оформлення доку­ментів для призначення (пере­рахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загально­обов’язкове державне пенсій­не страхування» встановлено, зокрема, що заява про виплату пенсії за довіреністю, термін дії якої більше одного року, по­дається особисто пенсіонером або його законним представ­ником до органу, що призначає пенсію, за місцем перебування на обліку одержувача пенсії.

Виплата пенсії за рішенням територіальних органів Пен­сійного фонду припиняється, зокрема у разі неотримання призначеної пенсії протягом шести місяців підряд (стаття 49 закону).

Обрання способу доставки пенсійних коштів (через пошту чи банк) здійснюється пенсі­онером самостійно. Зараху­вання сум пенсій на рахунок пенсіонера в установі банку провадиться органами Пенсій­ного фонду виключно на під­ставі заяви пенсіонера.

Таким чином, продовжен­ня виплати пенсії через пошту можливе, якщо ваша бабуся оформить відповідне дору­чення. Нарахування пенсії на банківський рахунок можливе у разі відкриття рахунку та за заявою бабусі. У який спосіб отримувати пенсію, повинна вирішити сама пенсіонерка.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: