Skip to content

Вопрос к «НМ»: повысили ли помощь по безработице?

Людмила Сергиенко

Людмила Сергиенко

Вопрос к «НМ»: повысили ли помощь по безработице? Новости Днепра.

Вопрос к «НМ»: повысили ли помощь по безработице? Новости Днепра.

«Наше місто» відповідає на актуальні питання  дніпрян.

«То правда, що з нового року підвищено мінімальну допомогу по безробіттю. Вона складала 1280 грн. А скільки тепер? Підкажіть номер те­лефону всеукраїнської гарячої лінії».

15 грудня 2017 року відбулось чергове засідання прав­ління Фонду загальнообов’язкового державного соціально­го страхування на випадок безробіття, під час якого ухвали­ли рішення про підвищення розміру мінімальної допомоги по безробіттю для застрахованих осіб з 1 січня 2018 року до 1440 гривень. Наразі мінімальна допомога по безробіт­тю для застрахованих осіб складає 1280 гривень, для неза­страхованих – 544 гривні, повідомили в Дніпропетровсько­му обласному центрі зайнятості.

З 14 грудня 2017 року в Україні розпочала роботу гаряча лінія державної служби зайнятості. Відтепер всі питання сто­совно реєстрації в центрах зайнятості, надання послуг ро­ботодавцям та інші консультації можна отримати за єдиним безплатним номером 0-800-50-99-66.

За номером 0-800-50-99-66 можна буде дізнатись ін­формацію про повний перелік послуг служби зайнятості. Також про те, які документи потрібні для отримання тієї чи іншої послуги, контактні телефони центрів зайнятості, адре­си та багато іншого.

Разом із тим через гарчу лінію не можна отримати ін­формацію щодо виплат допомоги по безробіттю та іншу конфіденційну інформацію конкретної особи. Для цього зареєстрованому безробітному необхідно особисто зверну­тися до центру зайнятості з документами, які підтверджують особу.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: