Skip to content

Вопрос к «НМ»: годы учёбы входят в стаж?

Катерина Гаценко

Катерина Гаценко

Вопрос к «НМ»: годы учёбы входят в стаж?Новости Днепра.

Вопрос к «НМ»: годы учёбы входят в стаж?Новости Днепра.

«Наше місто» відповідає на актуальні питання дніпрян.

«Чи зарахують мені у трудовий стаж п’ять років навчання в університеті?»

На вопрос отвечает координатор заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Наталія Корнійчук:

–   Відповідно до пункту 4 статті 24 Закону Укра­їни «Про загальнообов’язкове державне пенсій­не страхування» періоди трудової діяльності та інші періоди, що зараховуються до стажу робо­ти для призначення пенсії до набрання чинності цим законом (до 01.01.2004), зараховуються до страхового стажу в порядку і на умовах, пе­редбачених законодавством, що діяло раніше.

Відповідно до статті 62 Закону України «Про пенсійне забезпечення» основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка.

Відповідно до статті 56 Закону України «Про пенсійне забезпечення» до стажу роботи зара­ховується навчання у вищих і середніх спеціаль­них навчальних закладах, в училищах і на кур­сах з підготовки кадрів, підвищення кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі.

Враховуючи зазначене, до 01.01.2004 року навчання у вищих і середніх спеціальних на­вчальних закладах враховується до стажу робо­ти для призначення пенсії, а після 01.01.2004 року за умови сплати страхових внесків.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: