Skip to content

«Те, що треба у холодні зимові дні», або 200 фотошедеврів у Дніпрі

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

«Те, що треба у холодні зимові дні», або 200 фотошедеврів. Новости Днепра

19 січня починаються Дні «Дня» за участі Лариси Івшиної

Це вже не перша культурна подія за участі газети, що відбудеться на найкращому презентаційному майданчику в Дніпрі – у Музеї українського живопису. І минулого, і позаминулого року масштабну фотовиставку «Дня» відвідали тисячі жителів міста та області – освітяни, школярі та студенти, діячі культури та інтелігенція, просто небайдужі до фотомистецтва, української історії та культури громадяни. Всі вони мали можливість насолодитися фотороботами досвідчених майстрів і талановитих аматорів, які показують у своїх маленьких фотошедеврах сьогодення України та її людей.

Цьогоріч у Дніпрі буде представлено 200 найкращих світлин ХІХ Міжнародного фотоконкурсу «Дня». Особливістю 2017 року стало те, що багато фотографів надіслали цілі серії робіт – від есе до фотодрам. Так, Юрій Величко із села Молодіжного Дніпропетровської області, який вдруге бере участь в фотоконкурсі, представив три цикли: «Зима на нулі», «Сплав» і «Сходження».

Два останні присвячені його бойовим побратимам по 46-му окремому батальйону спеціального призначення ЗСУ «Донбас-Україна» Олександру Сарабуну і Анатолію Горбенку. Вони були важко поранені на війні. Але змогли не тільки повернутися до повноцінного життя, а й заряджають нас оптимізмом, вірою у власні сили. Таких емоційних та талановитих знімків на фотовиставці багато – все це варто побачити власними очима, щоб відчути пульс нашого непростого, але героїчного часу.

Кожного року фотомоніторинг найважливіших подій редакція нашої газети об’єднує загальною назвою-лейтмотивом. Фотовиставка «Дня»-2017» – це «Фото-Синтез». У слові «фотосинтез» – глибокий сенс. «Сонячне проміння потрапляє в хлорофілові зерна рослин, і у взаємодії з вуглекислим газом і водою виникає все живе. Це справді найбільше чудо творчості. Без нього не було б життя на Землі, – каже головний редактор «Дня» Лариса Івшина. – Тож виставка-фотосинтез допомагає боротися з «суспільним авітамінозом», синтезує радість та енергію. Нас цікавить усе, що виробляє «кисень» для суспільства. І ми «відкриваємо» такий погляд».

«Ми з нетерпінням чекаємо відкриття фотовиставки газети «День». Це, безумовно, знакова подія у культурному житті нашого міста та музею. Минулого року фотовиставку відвідали тисячі людей, що підвищує й наш рейтинг. Якість фото, що ми побачили, вражає. Це стосується не тільки техніки фотографії, а й, насамперед, емоційної та психологічної складової. Сподіваємось, що популярність фотовиставки газети «День» зростатиме, і цього року відвідувачів буде ще більше», – ділиться передчуттями директор Музею українського живопису Сергій БУРБЕЛО.

Як завжди, формат Днів «Дня» передбачає не тільки перегляд фоторобіт, але й змістовне та цікаве спілкування. 19 січня о 14-й годині у Музеї українського живопису почнеться зустріч головного редактора «Дня» Лариси Івшиної з «живою» громадою Дніпра. У рамках діалогу буде представлено нову книгу з Бібліотеки газети «День», що вже стала бестселером, – «Корона, або Спадщина Королівства Руського». До слова, у Лариси Олексіївни у Дніпрі – насичений медійний графік, тож слідкуйте за нашими анонсами на фейсбук-сторінці.

О 16-й годині 19 січня в Музеї українського живопису відбудетьсяурочисте відкриття XIX Міжнародної фотовиставки «День»-2017. Серед поважних гостей події очікується й міський голова Дніпра Борис Філатов, який багато уваги приділяє перетворенню свого міста на культурну столицю України.

На його думку, подібні культурні події мають перебувати у центрі уваги місцевої громадськості. «Запрошую городян відвідати XIX Міжнародну фотовиставку «День»–2017, – каже Борис Філатов. – Усі знакові події року, що минув, ви зможете побачити на світлинах талановитих фотографів із усієї країни. Вже третій рік поспіль цей проект – бажаний гість у Дніпрі. І ці фото – справді те, що треба у холодні зимові дні. Приходьте обов’язково з рідними та друзями. Також, вже за традицією, на відкритті ми передамо до наших бібліотек і шкіл книжки з історичної серії бібліотеки газети «День». Приємно, що таким чином Дніпро продовжує традицію «гуманітарних рекордів», встановлену ще два роки току.

Цьогоріч навчальні заклади та бібліотеки отримають нашу «Корону» – тисячу примірників!

До слова, книги з нашої Бібліотеки та журнал «Маршрут №1» також можна буде придбати під час експонування виставки, так само як і оформити передплату на свій «День»!

Отже, чекаємо вас 19 січня о 14:00 у Музеї українського живопису (Троїцька площа, 5а, експозиція буде відкрита на третьому поверсі). Виставка працюватиме до 2 лютого. Вхід – вільний!

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: