Skip to content

У Дніпрі Водохреща святкуватимуть на старій Самарі

Катерина Гаценко

Катерина Гаценко

Правила безпеки при зануренні на Водохреще для дніпрян

У Дніпрі водохреща святкуватимуть на старій Самарі. Новости Днепра.

19 січня у Дніпрі на старій Самарі відзначатимуть Водохреща. Свято проходитиме в рамках програми «З Україною в серці». Про це кореспондент «НМ» дізнався в прес-службі Дніпровської міської ради.

Захід пройде з 10:00 до 15:00. Дніпряни побачать виступи міських колективів, історичні інсталяції та богослужіння.

— На Старій Самарі вже традиційно відбудеться святкування Водохреща. Організація пройде на вищому рівні: буде парковка, намети, де можна перевдягнутися, обігрітися та поїсти. На Старій Самарі обладнають медичні та рятувальні пункти, – сказав заступник міського голови Олександр Шикуленко.

О 12:00 єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон проведе богослужіння.

— На святі гості зможуть побачити макет укріплення фортеці майже у натуральну величину. Розважати гостей будуть аніматори у національному українському вбранні. Алкоголь на свято привозити не можна, а у самому місці проведення можна буде придбати лише глінтвейн. Крім того, на заході заборонені використання будь-яких піротехнічних засобів – зазначив директор КП «Етнографічні парки Дніпра» Дмитро Каюк.

Свято відвідають члени хокейного клубу «Королеви Дніпра», які проведуть для гостей майстер-класи та покажуть фізичні вправи.

Захід пройде по вул.  Магдебурзького права – сел. Шевченко. Всі бажаючи зможуть приїхати  власним авто або автобусом № 98, який 19 січня курсуватиме частіше.
Дітей, людей похилого віку та людей з особливими потребами від кінцевої зупинки автобуса до місця проведення свята підвозитиме маршрутка.

За порядком будуть слідкуватимуть представники Національної поліції та КП «Муніципальна варта».

Фото: відкриті посилання.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: