Skip to content

Люди Дніпра: у 22 роки володіє більше ніж десятьма мовами

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Люди Дніпра: у 22 роки володіє більше ніж десятьма мовами. Новости Днепр

Люди Дніпра: у 22 роки володіє більше ніж десятьма мовами. Новости Днепр

Микола Буланий, студент ДНУ та молодий учений з Дніпра, у свої 22 роки має зо два десятки наукових праць. Він вільно володіє більше ніж десятьма мовами, зокрема англійською, французькою, німецькою, а також давньою латиною, знає ідиш та мови слов’янських народів.

Історія, в яку Микола закоханий, стала справою його життя. Зараз, ще навчаючись у магістратурі, він вже працює координатором освітніх програм Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума».

— Свого часу історичний факультет ДНУ я обрав невипадково, адже з дитинства люблю історію, — розповідає хлопець.

Микола – відмінник, багато разів здобував перші місця в університетських та національних конкурсах та олімпіадах з історії, брав участь у міжнародних турнірах. Навчається як на лекціях в рідній альма-матер, так і отримує знання онлайн, слухаючи курси з історії від провідних істориків України та світу. Взимку хлопець захищатиме диплом.

Перелік тем, які цікавлять молодого вченого, вражає. У своїх роботах він висвітлює історію українських земель у складі Великого Князівства Литовського, церковну історію XVI століття, досліджує життя етнічних меншин в Україні у давні часи, історію хасидизму тощо.

— Крім того, виступаю з публічними лекціями в рамках програми «Студії живої історії», читаю лекції з історії культу-ри ідиш у Східній Європі, — розповідає Микола. — Протягом трьох років беру участь в організації «Козацьких читань», працював волонтером під час «Наукових пікніків», фестивалю «Ніч науки».

Микола — волонтер Товариства Червоного Хреста України та інших організацій. Важливим поштовхом до цього стала екстремальна подія з власного життя.

Два роки тому в центрі міста на хлопця напали та жорстоко побили. Він дивом лишився живий, довгий час був у реанімації. Завдяки волі до життя, допомозі рідних та друзів, а також підтримці небайдужих городян, які активно збирали кошти на операцію, Микола одужав, але втратив зір на одне око.
Особистий трагічний досвід переконав його — важливо допомагати іншим.

— Волонтерська діяльність із молоддю та дітьми дозволяє навчатися разом з ними, розвивати майбутнє України та отримувати новий педагогічний досвід, — переконаний Микола.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: