Skip to content

Скільки дніпрянам коштуватиме ікра на новорічний стіл

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Скільки дніпрянам коштуватиме ікра на новорічний стіл. Новости Днепр

Скільки дніпрянам коштуватиме ікра на новорічний стіл. Новости Днепр

Червона ікра цього Нового року буде на 45—50 відсотків дорожча за минулий, стверджують експерти з Української асоціації торговельних мереж.

Уже зараз скляна баночка 90 г відбірної ікри коштує близько 200 гривень, дешевша в бляшанці стартує від 100 гривень за 130 г. Найдешевша ж – «бюджетна», фасована по 100 грамів, яка цього року вперше з’явилась на прилавках супермаркетів. До речі, за спостереженнями фахівців, попит на червону ікру відчутно впав не лише серед тих, хто купує її виключно «під ялинку». Головні втрати виробників неочікувано відбулися серед найбільш купівельно-спроможної верстви українського населення. Тобто серед тих, хто зазвичай раз на мі-сяць купував собі півкіло якісної ікри у скляній банці.

Тому зараз почався випуск зменшених скляних банок по 200 та 250 грамів.

На думку фахівців, єдиний можливий вихід для тих, хто хоче й зекономити, й ікри поїсти під ялинкою, — знайти ту, що виробили до липня 2017 року. Хоча відразу попереджають, що з’їсти її бажано якомога раніше. Адже це перша партія, вироблена в Україні після заборони використання консерванту Е239, тобто уротропіну. Загрози життю споживача вона до кінця терміну споживання не нестиме, а от харчові якості може й не зберегти.

І ще одна порада від фахівців – купувати ікру зараз, адже перед Новим роком відбудеться фінальний етап поступового її здорожчання, відразу на 15 відсотків.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: