Skip to content

Городяни зможуть побачити «німецький» Дніпро (ФОТО)

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости Днепр

Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости ДнепрУ Дніпрі в рамках «Тижнів Німеччини в Україні» презентували унікальний QR-гід. Він розкриває місто по-новому, та демонструє городянам «німецький» Дніпро.

— Ми хочемо нагадати дніпрянам про старі зв’язки з Німеччиною. Ми розробили проект за участю істориків та міської влади. Наразі ми відібрали 16 об’єктів. Надалі їх на базі плануємо створити масштабніший проект про зв’язок Дніпра та Німеччини», – розповів генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку з тимчасовим офісом у Дніпрі Вольфґанґ Мьоссінґер.

Унікальний маршрут включає 16 будівель, проекти яких були розроблені німецькими архітекторами. QR-гід дозволяє самостійно пройти німецькими слідами по Дніпру та дізнатися детальну історію об’єктів. Слід додати, що для зручності додаток розроблено кількома мовами: українська, російська, англійська, німецька, французька та китайська. Усіма мовами є опис об’єкта, як до нього дістатися, історія та цікаві факти.

На будинках, які є частиною проекту, є таблички з QR-кодами. Під час їхнього зчитування на смартфоні відкривається портал MoreInfo з інформацією про об’єкт. Зараз таблички з кодами вже висять на двох будівлях міста. Перша – це дім по вул. Грушевського, 4. Та друга будівля – будинок Рикмана на площі Троїцькій, 2.

Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости Днепр Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости Днепр Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости Днепр Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости Днепр Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости Днепр Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости Днепр Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости Днепр Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости Днепр Городяни зможуть побачити "німецький" Дніпро. Новости Днепр

Фото Андрія Батозського

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: