Skip to content

Дніпро взяв курс на українізацію міського простору

Екатерина Матвеева

Екатерина Матвеева

Тепер Дніпро «З Україною в серці». новости Днепра

Вчора, 15 листопада під час 26-ї чергової сесії Дніпровської міськради було ухвалено Програму розвитку історії міста та місцевої ідентичності «З Україною в серці». Вона розрахована на 3 роки.

Тепер Дніпро «З Україною в серці». новости Днепра

На цю подію мер Дніпра Борис Філатов звернув особливу увагу, прокоментувавши на своїй сторінці у Facebook.

— Сьогодні ухвалили програму українізації Дніпра. Та так, що ніхто й не помітив, — посміхається очильник міста. — Проголосували усі. Зокрема і «Опоблок», і «За життя». Я нікого не обманюю, я просто дуже підступний. Держава — найвища цінність.

 

Брате мій, Дмитро Ярош, я обіцяв…

Основна мета цієї програми — підтримка дніпровської місцевої ідентичності, збереження українських традицій, українізація міського простору, зокрема, в галузі культури.

Відповідно до Програми планується заснувати музей історії Дніпра та музей археології та етнографії степової України. Де буде представлена рання історія міста та регіону.

Також у місті створять пересувні музейні експозиції, присвячені історичним подіям та видатним особистостям. Для демонстрації у навчальних закладах, військових частинах і шпиталях.

Згідно Програмі у Дніпрі з’являться нові постаменти. Наприклад, біля Новобогородицької фортеці установлять  пам’ятник Івану Мазепі. Також в планах пам’ятники князю Святославу, запорізьким козакам, діячам і подіям української історії.

З’являться нові історико-культурні осередки: комплекси «Стара Самарь», «Пересічин» і «Парк тоталітарного періоду».

За переконанням авторів Програми це допоможе підвищити туристичну привабливість міста та залучити нових інвесторів.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: