Skip to content

У Дніпрі незаконно продали приміщення трубного інституту

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

У Дніпрі незаконно продали приміщення трубного інституту. Новости Днепр

 

У Дніпрі незаконно продали приміщення трубного інституту. Новости Днепр

Історія з державним трубним інститутом у Дніпрі набувала нового розвороту. Нагадаємо, наше видання вже детально аналізувало ситуацію навколо цього унікального науково-виробничого комплексу.

Зараз прокуратура передала до суду матеріали та докази того, що колишнє керівництво у 2013 р. передало приміщення виробничого та лабораторного комплексу Державного трубного інституту (ДП “НДТІ”) з державної власності у комунальну. Це дало змогу приватизувати ці об’єкти на користь приватних підприємств. Дії колишнього директора інституту (йшлося про екс-депутата міськради Дніпра, керівника земельної комісії Сергія Горгуля) спричинили державі шкоду у розмірі 16,7 млн. грн, повідомляють правоохоронці.

Державний трубний інститут — єдине на території України (і колишнього СРСР)
підприємство, яке займалося виробництвом стволів реактивних систем залпового вогню «Град», «Смерч», «Ураган», систем охолоджування головок самонаведення ракет, труб тощо. ДП “НДТІ” має стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

— Колишній директор інституту достовірно знав, що у вказаних приміщеннях знаходиться обладнання та устаткування, що складає виробничий цикл підприємства і без нього інститут не в змозі здійснювати свою діяльність, — зазначають у прокуратурі.

Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт відносно екс- директора ДП «НДТІ» за розтрату майна шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

Оскільки екс-керівник трубного інституту перебуває за межами України, відносно нього проводилося спеціальне досудове розслідування. Наразі посадовця оголошено у
міжнародний розшук. Зараз справа знаходиться під особистим контролем Генерального прокурора України Юрія Луценка.

Міський голова Дніпра Борис Філатов також сприяє розслідуванню і поверненню
державного майна.

Поліція знайшла печатки: зловмисники могли фальсифікувати документи ДП
“НДТІ”?

Співробітники Національної поліції під час розшуку викраденої машини виявили на
одному з СТО Дніпра авто, в якому знаходились кілька десятків печаток, банківських карток і документів фінансово-економічного характеру. Серед знахідок була й печатка ДП “НДТІ”.

Також поліція виявила печатки Апеляційного суду, Господарського суду та кількох десятків інших підприємств.

Керівництво ДП “НДТІ” (директор — Р.Король) висловлює занепокоєння стосовно
цього, адже такий “арсенал” давав змогу невідомим гіпотетично виконувати маніпуляції щодо підробки фінансових документів. Представники підприємства висловили сподівання, що співробітники правоохоронних органів ретельно розслідують справу, а зловмисники будуть притягнуті до відповідальності.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: