Skip to content

У Дніпрі презентували унікальну медичну програму

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Наше місто стало першим в Україні, де паліативну допомогу невиліковно хворим будуть надавати не тільки якісно, а і комплексно.

З концепцією нової програми журналістів познайомили президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, заступник директора департаменту охорони здоров’я населення міської ради Микола Кокуца, головний спеціаліст департаменту Юлія Віклієнко.

У Дніпрі презентували унікальну медичну програму. палиативная помощь. новости Днепра

-На жаль, є чимало хворих, термін життя яких обмежений хворобами, і, згідно опитувань, майже 80 відсотків з них хочуть провести свої останні дні вдома, поряд з рідними, — зазначив Віктор Сердюк. – Для цього їм потрібно забезпечити якісний догляд, що в нинішніх умовах потребує серйозного коректування на державному рівні. У Дніпрі вирішили не чекати, і за завданням Бориса Філатова розробили власну міську програму на 2018-2021 роки, яку незабаром подадуть на затвердження депутатів міської ради.

Програма передбачає навчання лікарів, медсестер, соціальних працівників з надання допомоги та догляду за  паліативними хворими. Навчатимуть цьому і їхніх рідних. Це також і додаткові кошти на створення спеціальних медичних бригад, придбання транспорту, знеболювальних препаратів, спеціального обладнання. У територіальних центрах планується вести прокат обладнання, такого як ходунки чи матраци проти пролежнів.

Особлива увага буде надана взаємодії медиків, соціальних служб, волонтерів.

У Дніпрі через міські центри медико-первинної допомоги паліативним хворим вже виписали знеболювальних більше як на півтори мільйони гривень. Приблизно така ж сума пішла на придбання технічних засобів для них. Та цього, як свідчить практика, недостатньо, бо лікування таких пацієнтів постійно дорожчає. Тож, за словами Миколи Кокуци і Юлії Віклієнко, програма стане великою допомогою саме для цієї категорії людей. Місто буде й надалі робити все, аби якість останніх днів життя для них була на належному рівні.

палиативная помощь. новости Днепра

Детальніше про програму можна буде прочитати в одному з номерів газети «Наше місто».

Юлія Бабенко

 

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: