Skip to content

До Дня захисника України у Дніпрі відкриється унікальна експозиція

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

12 жовтня у Дніпрі до Дня захисника України відкриється експозиція «Життя на нулі». 

Виставка буде складатися з кількох незалежних, тематично об’єднаних частин: фотовиставка, виставка живопису, музичний проект, зустрічі з ветеранами-інвалідами учасниками АТО, презентації книг про війну та перегляд авторських фільмів з дискусіями.

До Дня захисника України у Дніпрі відкриється унікальна експозиція. Новости культуры Днепр, життя на "нулі"

«Учасниками Виставкового проекту «Життя на «нулі» ще влітку було заплановано, що в День захисника України експозиція має бути відкрита саме в Дніпрі! Це місто має велике значення для учасників нашого проекту, адже не далеко звідси, в Новомосковську, Дніпропетровської області, формувався добровольчий батальйон “Донбас”, до лав якого вступали перші добровольці. Серед тих “перших” були і Піаніст, і Бугор, і Вінниця. Саме звідси вони вирушили на свою першу і, сподіваємося, що останню на нашій землі війну.

Життя на «нулі»…На що воно схоже? Яке воно? Чим живуть хлопці під постійним прицілом, про що вони мріють?  Не секрет, що те, що відбувається там, на лінії зіткнення, там і залишається. Більшість не хоче ділитися пережитим, або просто не знаходить для цього слова. Занадто складно і важко говорити про такі непрості і надважливі речі. Учасники ж нашого проекту ці слова знайшли. І як не дивно, їм допомогло в цьому мистецтво: хтось зміг передати свої емоції через живопис; хтось через поезію; для когось фотографії стали можливістю показати зовсім інший, чужий для пересічної людини, світ.

…Ми впевнені, за допомогою творчості/мистецтва долається певне відмежування, відчуження між пересічними громадянами з мирних і на перший погляд, безтурботних міст, та тими, хто повертається з «нуля», із зони бойових дій. Повертається, здобувши досвід іншого життя, досвід, яким українське суспільство так чи інакше роз’єднане.
Сподіваємося, виставкова зала проекту «Життя на «нулі» стане тою платформою, де ми всі разом зможемо говорити і чути, знаходити порозуміння…», — повідомляється у групі заходу на Fecebook.

Виставка триватиме з 12 жовтня по 10 листопада у 8-му залі Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. І. Яворницького.
Часи роботи з 10:00 до 16:30
Вихідні: понеділок, остання п’ятниця місяця.
Тел. для довідок та каса музею (0562) 46-34-22.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: