Skip to content

П’ятий день «Феєрії Дніпра» запалювали зірки серіалів

Екатерина Матвеева

Екатерина Матвеева

Цей день видався дуже приємним. Виявляється, актори Київського академічного театру на Подолі дуже часто знімаються у телесеріалах. От і до нас приїхало відразу кілька «зірок».

Ганна Саливанчук, яка зіграла підступну Владу у серіалі «Райське місце», В’ячеслав Довженко – Метрішвілі-батько у серіалі «Клан ювелірів», Даша Малахова відома нам як вправна кулінарка – ведуча «Картати патати», в неї у Києві і ресторан свій є з такою ж назвою.

новости Днепр. новости культуры. новини культури
Даша Малахова та В’ячеслав Довженко

Багато знімаються у кіно також заслужена артистка України Лариса Трояновська, Тетяна Печонкіна, Марія Рудковська та інші.

У виставі «Откуда берутся дети?» А. Крима, поставленій десять років тому художнім керівником театру народним артистом України, лауреатом Національної Шевченківської премії Віталієм Малаховим, зайнято вісім актрис. Саме з цієї причини режисер  і взяв  її колись  у роботу, аби зайняти жінок- прекрасних  артисток, яких у трупі досить багато. Правда, у цій виставі одну роль переробили з жіночої на чоловічу, так медсестра перетворилася на доброго і комічного медбрата Шпріца у виконанні Андрія Пархоменка. Він в цій ролі дебютував вчора на нашій сцені.

Новости Днепра. новини культури

Крім того, була ще одна причина взяти цю п’єсу.  Дочка режисера і актриса  Даша Малахова  тісно  співробітничала з дитячими будинками, і було вирішено цю виставу зробити благодійною. Усі кошти, зароблені вже за перші 50 вистав були переказані у фонд «Отчий дім», і на них  збудували дитбудинок,  в деяких зробили ремонт,  купили необхідні дітям речі.

Вистава стала довгожителем, за десять років відіграна вже понад сто разів. Вона проста, безхитрісна, сімейна, на теми, що цікавлять багатьох, тому має такий успіх.  За цей час текст вистави чи не наполовину  оновився, в ньому багато авторських  змін і режисера, і виконавців.  Через неї пройшло і  кілька складів виконавців. Тут грали  Володимир Горянський,  Ірма Вітовська,  Маша Єфросиніна, Наталя Доля, Григорій Чапкіс та інші знаменитості. Деякі виконували по кілька ролей. Постійно залишаються у виставі тільки Лариса Трояновська у ролі бігатодітної мами, яка ніяк не може народити чоловікові сина, та Марія Рудавська у ролі лікаря.

Дія відбувається у пологовому будинку  і нам представили вісім різних історій. Деякі з жінок-виконавців за час існування спектаклю самі стали мамами.

Новости Днепра. новини культури

— Я граю Оксану,  яку ошукав коханий, — розповіла Ганна Саліванчук. –  І от, коли сама була вагітна, боялася говорити слова ролі: «Зробіть мені аборт! Я не хочу цієї дитини!» Страшно було наврочити своєму синочку. Та все обійшлося.

По тому, як захоплено розповідали про цю свою роботу актори на прес-конференції перед виставою, видно, що вони її люблять, вважають навіть, що її перегляд сприяє і у сімейному житті, і появі бажаних дітей. Нашій публіці вона також сподобалася. Але хочеться сподіватися, що Театр на Подолі на наступний фестиваль «Феєрія Дніпра» привезе щось з своїх програмних вистав, які склали йому славу театру непересічного.

Тетяна АБРАМОВА.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: