Skip to content

У Дніпрі будують реабілітаційний центр для котів

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Унікальний для України проект «Надія для безнадійних» зі створення реабілітаційного центру для котів-безхатченків наразі реалізовується у нашому місті. Але саме зараз, на жаль, пригальмував. Наразі завдяки доброчинним пожертвам вже завершено будівництво «коробки» притулку, над нею вже є дах. Наступний етап – змонтувати вікна, двіері та інше начиння, вже подаровані небайдужими підприємцями Дніпра. Але грошей на це просто немає.

 

Тож волонтери вирішили просити допомоги у дніпрян. До речі, співавторка проекта
Світлана Бразалук нагадала, що допомога – то не тільки гроші:

-Так, ми сподіваємося на допомогу усіх мешканців міста, адже будь-яка сума може бути вирішальною. Але допомогти також можна і фізично – виконати якісь роботи на будівництві. Також нам потрібні люди під час акцій. Приміром, під час двох останніх – на День незалежності та до Дня міста звичайні дніпряни пожертвували нашому проекту 12 тисяч гривень. Також дуже потрібні ті, хто допоможе поширювати інформацію. Адже кінцева мета нашої діяльності – знайти для кожної тварини дім. І нам це вдається, минулої зими ми прилаштували 93 котика.

Волонтери наголошують – з нового притулку до людей потраплятимуть лише здорові
тваринки, виліковані від усіх можливих та наявних хвороб. Адже перший етап проекту «Надія для безнадійних» — це саме лікування та реабілітація. Для цього вже збудовано двоповерховий притулок загальною площею 140 кв. м. Одночасно тут доглядатимуть та лікуватимуть 100-150 пухнастих вихованців. Про це розповіла автор проекту «Надія для безнадійних» волонтер Олеся Леонова:

-На першому поверсі передбачено окремі ізольовані приміщення. Перше — для тих тварин, які мають бліх та паразитів, другий «блок» — для інфікованих рінотрахеітом і каліцівірозом, третій — для грибкових інфекцій. Кожне відділення ми обладнаємо, як треба: маніпуляційний стіл, шафа з препаратами, обов’язково — кварцові лампи. Поруч з основним будинком заплановано ще окрему прибудову для хворих на панлейкопенію. На другому поверсі будуть жити коти, які одужали і мають щеплення. Там для них облаштують ігрове місце талежанки. Також у будинку буде садова зона для прогулянок, кухня та зона для купання.

Створення такого притулку для міських котів — це шанс для нашого суспільства вирішити проблему тварин-безхатченків гуманним шляхом, упевнена волонтер Дарина Сухоніс:

-Будинок «Надія для безнадійних» прийматиме близько тисячі пухнастиків на рік. Завдяки багаторічному досвіду дніпровських волонтерів і консультації з іноземними фахівцями, тварини отримають тут найкраще лікування та піклування. Також волонтери надаватимуть містянам консультації стосовно пільгової та безкоштовної стерилізації тварин.

Рудий котик на прізвисько Абіссін — один з з багатьох вже наявних прикладів
діяльності реабілітаційного центру «Друг». Чимало пережив цей трьохмісячний муркотун за своє недовге життя. До волонтерів його принесла добра бабця, коли задню лапку непосидючому безхатченку переїхало авто. Зберегти її не вдалося, тепер Абіссін – особливий, трьохлапий. Але на місці цей «моторчик», як і раніше, всидіти не здатний: бігає, грається, ластиться до людей, розумними оченятами уважно спостерігає за усім, що коїться навколо. Вже веселий котик повністю реабілітувався після важкої травми, вакцинований, без будь-яких хвороб та паразитів, чистенький, м’якенький, адаптований до спілкування із людьми. Тож наразі – шукає собі родину!
Ті, хто не встояв перед Абіссіном, або хоче допомогти грошима та добрими справами притулку

«Друг» — шукайте контакти волонтерів на сайті. Або на сторінці Fecebook.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: