Skip to content

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ: Перший міжнародний конкурс краси

Анна Заикина

Анна Заикина

19 вересня 1888 року в Бельгії уперше обрали переможницею серед красуні з усього світу. Однак якщо копнути глибше, історія конкурсів краси дуже давня.
Перші документальні відомості про такі змагання охоплюють V ст. до н.е.. У давньогрецькому полісі Коринф правитель започаткував свято на честь богині землі, під час якого обирали найпрекраснішу жительку полісу. Греки підхопили ідею, і конкурси почали проводити в Афінах та – найчастіше – на острові Лесбос.
У Вавилонському царстві такі змагання мали рабський відтінок: чоловіки, як на аукціоні, викрикували ціну кожної жінки. Після завершення конкурсу її можна було придбати за цю суму, щоб на ній одружитися.
Красуням Давнього Китаю та Імперії Інків теж не позаздриш: переможницею, обрані за особливими критеріями, приносили в жертву кривавому божеству.
Багато держав, особливо у дані часи, мали свої особливості вибору переможниць. Уперше представниць різних національностей зібрали разом лише у 1888 році. На конкурс надіслали своє фото 350 учасниць. У фінал пройшла 21 конкурсантів, і їх зібрали в бельгійському містечку Спа. Змагання проходило дуже скромно: претенденток на перемогу ніхто не знав, на конкурси їх привозили у закритих екіпажах. Дівчат оглядало виключно чоловіче журі за закритими дверима.
Найкрасивішою жінкою світу тоді обрали 18-річну Берту Сукаре з Гваделупи. Переможниця отримала 5000 франків. Корону конкурсу краси придумали пізніше.
Анна Заікіна

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: