Skip to content

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ: Перший фестиваль національної молодіжної музики

Анна Заикина

Анна Заикина

До певного часу українська молодь віддавала перевагу західній чи російській музиці, однак 17-24 вересня 1989 року національа естрада отримала чималий поштовх. У Чернівцях уперше пройшов фестиваль «Червона Рута».

Відбіркові тури проходили по різних містах України, збираючи найталановитіших виконавців. Після «Червоної Рути» молодь почала підспівувати Ірині Білик, Ані Лорак, Наталі Могилевській, «Воплям Відоплясова», «Тартаку» і «Скрябіну». Вважається, що саме цей фестиваль пробудив інтерес до української музики та навіть започаткував український шоу-бізнес.

Під час першого, Чернівецького «сезону» фестивалю конкурсанти, що виконували поп та рок, виступали в Літньому театрі. Бардівські пісні та співану поезію члени журі слухали далеко від центру міста, де практично не було глядачів. Переможці конкурсів вирушили у перший загальноукраїнський тур, під час якого зібрали повні зали у 87 містах.

«Червона Рута» проходить раз на два роки. На днях, 6-10 вересня, у Маріуполі пройшов черговий фестиваль. Переможців визначили у таких жанрах: автентичний фольклор, акустична музика, поп-музика, рок-музика та інша музика.

Анна Заікіна

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: