Skip to content

Дніпрян чекають на обговоренні переходу Придніпровської ТЕС на газове вугілля

Екатерина Матвеева

Екатерина Матвеева

Придніпровська ТЕС планує перехід двох енергоблоків 7 і 8 (150 МВт) на новий вид палива — вугілля газової групи.І компанія ДТЕК призначила дату громадських слухань з даного питання.

— Повідомляємо, що 14 вересня 2017 року о 16-30 в приміщенні ДК «Енергетик» за адресою: м.Дніпро, вул.Космонавта Волкова, 11а  будуть проходити громадські слухання з розгляду та погодження розробленого проекту технічного переоснащення енергоблоку №7,8 для переведення котлів ТП-90 на використання вугілля газової групи ДТЕК ПРИДНІПРОВСЬКА ТЕС.

Як повідомляє активістка з місцевих жителів Ірина Чєрниш, ці енергоблоки є одними з найстаріших блоків станції і подані нею до закриття.

— А згідно українського законодавства, вони можуть працювати до повної зупинки ще від 20 000 до 40 000 годин і їх можна не покращувати, не змінювати очисні і т.д. – обурюється Ірина. —
40 тис. годин це тисячу шістсот шістьдесят сім днів або майже 5 років безперервної роботи блоку!

Крім того вона зазначає, що, як відомо, станція не працює одним блоком постійно, маневруючи в системі. Тобто дуже часто запускає і стартує блок, а в цей час вся існуюча фільтрація відключається.

— Друзі, кому не байдужий стан навколишнього середовища, компанія ДТЕК запрошує нас з вами прийти на громадські слухання і обговорити це питання, — наголошує активістка.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: