Skip to content

У Дніпрі нагородили найкращих працівників фізичної культури та спорту

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Сьогодні, 8 вересня, з нагоди Дня фізичної культури і спорту у Дніпровській міськраді відбулись урочисті. У заході взяли участь директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, комунальних підприємств, голови міських федерацій різних видів спорту, відомі тренери-викладачі, представники Дніпропетровського відділення Національного олімпійського комітету та Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності, ветерани спорту.

Заступник міського голови Олександр Шикуленко нагородив запрошених подяками мера та пам’ятними подарунками.

-Радий вітати спортивну еліту Дніпра. Завдяки вашим професійним якостям, силі, енергії, ентузіазму спортивний рівень, імідж нашого міста щороку зростає, і зараз вже з упевненістю говоримо, що «Дніпро – спортивна столиця». Лише за 2016-2017 навчальний рік на всеукраїнських, європейських та міжнародних змаганнях наші спортсмени вибороли 2 тис. 532 медалі різного ґатунку, із них 118 – на міжнародних турнірах і кубках. Ці спортивні перемоги – й ваша велика заслуга. Миру, добра, нехай високі досягнення продовжують втілюватися у ваших вихованцях. Зі святом! – сказав заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Заслужений майстер спорту України, заслужений тренер, директор Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності Діна Міфтахутдінова розповіла, що відзнака, яку вона отримала, – це заслуга всього колективу закладу.

-Спортом займаюся з 6 років. Розпочинала з фігурного катання, потім – академічне веслування, зараз є керівником спортивної школи, вихованці якої прославляють нашу країну на міжнародній арені, – додала тренер.

Слід додати, що у Дніпрі 30 спортивних шкіл, підпорядкованих управлінню спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради, 11 з них мають статус спеціалізованої школи олімпійського резерву. У цих закладах працюють 563 тренери-викладачі з 48 видів спорту та тренується 11 тис. 391 учень. Крім того, у місті працює 62 федерації з видів спорту, з них 32 – з олімпійських видів спорту, та 30 – з неолімпійських. Цього року було вперше запроваджено міські стипендії провідним спортсменам Дніпра. Протягом 2017-го щомісячні виплати одержуватимуть 50 осіб.

Категория: Архив, Новости Днепра, Спорт

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: