Skip to content

Дитсадок з інклюзивними групами відкриють на Дніпропетровщині

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

У Кривому Розі реконструюють колишній дитячий садок № 243 – незабаром там відкриють Центр розвитку дитини на 150 малюків. Більшість майбутніх вихованців закладу – діти з особливими потребами. 

Нині замість занедбаної споруди – яскрава будівля з новою покрівлею та утепленим барвистим фасадом. Всередині також все майже готове – вже встановили енергозбережні вікна, замінили двері, на першому поверсі утеплили підлогу. Системи опалення, водопостачання і водовідведення – також нові. Залишилось завершити внутрішні оздоблювальні роботи. Шпалери підбирали спеціально для кожної кімнати, в залежності від того, що там буде – спальня чи ігрова.  

Наразі також у розпалі – роботи з облаштування території майбутнього закладу. Підрядники вже установили різнокольорові бесідки зі спеціальною покрівлею – вона не нагрівається від сонця, а отже, малеча почуватиметься комфортно навіть у спеку. Завершити всі роботи планують у цьому році.

Загалом у закладі створять п’ять інклюзивних груп. Там виховуватимуть дітей із порушеннями опорно-рухової системи, ознаками аутизму та затримкою психічного розвитку. Передбачили і дві логопедичні групи, і ще три – загального розвитку.

Загалом у 2017 році обласним коштом реконструюють 12 дитсадків та ще чотири будують «з нуля». 

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: