Skip to content

У Дніпрі куватимуть справжніх патріотів

Мария Чехова

Мария Чехова

Сьогодні в гуртожитку №2 ДНУ ім. Олеся Гончара відкрився молодіжний простір «Кузня української інтелігенції». його створення ініціювали студенти історичного факультету, однак простір відкритий для усієї активної молоді міста.

Донедавна читальна зала на четвертому поверсі гуртожитку пустувала, але 9 березня Гліб Стрижко та Ірина Селезньова запустили проект, який би дозволив використовувати це приміщення з максимальною користю. Отож за кілька місяців зала наповнилася необхідною технікою, книжками, піддонами для сидіння та перетворилася на яскравий простір, де молодь може цікаво й корисно проводити вільний час.

«Кузня» працюватиме у післяурочний час: з 14.00 до 22.00. будь-хто зможе провести там свій захід: лекцію, гру чи літературні читання. Уже відомо, що щопонеділка там можна буде пограти у «Мафію», а щоп’ятниці – переглянути фільми під час Ночі кіно. Також плануються дискусійні клуби.

«Кузню» створювали мешканці гуртожитку та їхні друзі: проводили освітлення, оформлювали стіни, майстрували лавки з піддонів. Перспективний проект підтримала адміністрація гуртожитку та навіть органи держвлади: заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема двічі приїжджав до «Кузні».

Бібліотеку молодіжного простору теж наповнювали небайдужі громадяни: викладачі, представники видавництв. Українські автори Андрій Кокотюха та Василь Шкляр подарували «Кузні» власні книжки з автографами. Загалом бібліотека нараховує близько 400 книжок, більшість із них – на історичну тематику.

На відкриття організатори запросили Ореста Стеціва, виконавчого директора Ліги Українців Канади. Орест приїхав, щоб підтримати проект «Кузні»:

«Мені подобається молодь, бо вона прогресивна, оптимістична і зовсім не цинічна. Однак у багатьох громадських організаціях існує проблема: розмова закінчується на словах «треба це зробити». А хто мусить цим займатися, ніхто не визначає. Тому особливо цінується молодь, яка бере справу у свої руки та доводить її до кінця».

Текст та фото Анна Заікіна

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: