Skip to content

У міськраді Дніпра розповіли про системну роботу із соціального захисту учасників АТО та членів їхніх сімей

Ростик Петровский

Ростик Петровский

Цьогоріч у Дніпрі в рамках міської програми «Родина героя» на допомогу атовцям планують виділити майже 40 млн грн. Це – фактично у півтора разу більше, ніж було у 2016-му. Нині в місті – 4,8 тис. учасників АТО, а також 235 членів сімей загиблих бійців, 68 з них – діти. Про це повідомляю прес-служба міськради Дніпра.

«Із 1 січня ми змінили механізм видачі коштів за двома критеріями. Це – захворювання військовослужбовця або демобілізованого і термін перебування бійця в зоні АТО. Якщо людина була там 3 дні і має таке ж захворювання, як і той, хто був там 3 місяці або рік, то вона отримає іншу суму», – зазначив начальник управління з питань учасників АТО, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб Дніпровської міської ради Сергій Звірко.

За його словами, залежно від захворювання та фізичного стану, бійці можуть одержувати на лікування від 500 грн до 15 тис. грн. Для цього необхідно надати довідку лікарської консультаційної комісії.

Як неодноразово наголошував міський голова Дніпра Борис Філатов, підтримка атовців є пріоритетом для його команди. Більшість проектів – унікальні для України і спрямовані, насамперед, на соціальну реабілітацію воїнів. Нині виплати, які отримують дніпровські учасники АТО та їхні сім’ї, не забезпечує фактично жодне інше місто.


Так, згідно з розпорядженням Бориса Філатова, 935 учасників АТО отримали  матеріальну допомогу на загальну суму 3,3 млн грн. Кошти передбачені на лікування та придбання медикаментів.
Крім того, з міського бюджету атовцям та членам сімей загиблих відшкодовується оплата комунальних послуг у розмірі 25%. 4,5 тис. родин бійців АТО вже отримали таку допомогу. Загалом на ці видатки міський бюджет готовий виділити 11,9 млн грн.

А ще, згідно з міською програмою, сім’ям загиблих учасників АТО надається одноразова матеріальна підтримка у розмірі 100 тисяч гривень. Ще 30 тисяч гривень виділяється на поховання загиблого, а сім’ї героїв щомісяця одержують 2,2 тис. грн фінансової допомоги.

Місто також допомагає з наданням ритуальних послуг і встановленням пам’ятників загиблим учасникам антитерористичної операції.

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: