Skip to content

Спортивні та незалежні: У Дніпрі в рамках фестивалю Ukrainian Workout Fest відбулися одразу дві масштабні спортивні першості

Дмитрий Гриниченко

Дмитрий Гриниченко

Дніпро відзначає День Незалежності України у спортивному ритмі. 24 серпня місто вперше приймає чемпіонат України з Street Workout і чемпіонат світу зі Streetlifting 2017. Усе це – в рамках міжнародного фестивалю Ukrainian Workout Fest, який проходить за підтримки міського голови Бориса Філатова. Захід зібрав понад 150 найсильніших атлетів із України, Франції, Данії, Чехії та Молдови. Це – спортсмени-любителі, які свого часу організували воркаут-руху в своїх країнах. Учасників і гостей свята так званого вуличного спорту привітав один із заступників міського голови Дніпра.

«Це – дуже популярний вид спорту. Фестиваль триває від ранку, і за цей час тут побувало понад 3 тис. дніпрян. Абсолютна більшість із них – молодь. Тож бути спортивним і здоровим стає модним у нашому місті. Ми змагалися за проведення цих чемпіонатів. Адже Дніпро справді є спортивною столицею», – зазначив Олександр Шикуленко.

У програмі фестивалю – чоловічий і жіночий фристайл, командні Workout-батли. Спортсмени також встановили низку міжнародних рекордів – з підтягування, віджимання на брусах та інших  вправ.

Наймолодша учасниця – семирічна спортсменка з Києва Ніколь Князєва. Дівчинка бере участь у чемпіонаті на рівні з дорослими. Маленька рекордсменка підтягнулася на перекладині 35 разів. Розповідає: одного разу на заняття з воркауту її привів батько. Відтоді вона закохалася у спорт

«Рік тому я прийшла на воркаут. Виграла футболку та перемогла там дорослих дівчат. Їм було більше 20 років», – хвалиться Ніколь.

Для гостей фестивалю влаштували також різні інтерактиви й автограф-сесію із зірками воркауту. Загальний призовий фонд змагань сягає 15 тис. грн.

Зазначимо, що фестиваль здорового способу життя був заснований ще у 2010 році. З того часу показові виступи спортсменів на простих дворових турніках або брусах здобули неабияку популярність серед молоді.

Довідка. Street Workout, або вуличні тренування – це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання, наприклад, на шкільних подвір’ях, спортивних майданчиках, у парках тощо. Спортсмени займаються просто неба на турніках і брусах. Streetlifting – це дисципліна, в якій атлети виконують дві вправи: підтягування на турніках і віджимання на брусах із додатковою вагою.

Категория: Архив, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: