Skip to content

Над Дніпром розгорнувся прапор-рекордсмен (Фото)

Ростик Петровский

Ростик Петровский

Сьогодні до Дня Державного Прапора України у нашому місті зареєстрували унікальний рекорд: найбільший жовто-блакитний прапор, декорований Петриківським розписом. У довжину він становить 23 метри, у висоту – 2,4 метри. Важливо, що навколо створення цього прапора об’єдналися представники тридцяти країн світу.

Прапор занесено до Національного реєстру рекордів України. Також заявку подаватимуть до Книги рекордів Гіннеса.

Прапор створено з ініціативи Бориса Філатова та за підтримки організаторів Форуму української молоді діаспори. Одарка Біла, начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики ДМР, розповіла:

— Підготовку до цього рекорду ми почали давно. Над створенням прапору працювало близько тисячі чоловік – від пошиття та монтажу до власне розмалювання. Прапор виготовлено у техніці батік, тому кожен бажаючий міг нанести фарби на готові контури петриківських орнаментів. Ми дуже хвилювалися через погоду, але виявилося, що ми використали якісні матеріали – прапор витримав дощ.

Шовкове полотно розмальовували з восьмої ранку, а майбутній прапор простояв просто неба цілу ніч. Для розпису використали майже 900 баночок фарби десяти відтінків синього та жовтого. В акції взяли участь як дніпряни, так і гості міста, що приїхали на Форум української молоді діаспори. Таким чином юнаки та дівчата мали змогу привітати представників діаспори у своїх країнах зі святом Державного Прапора.

Прапор-рекордсмен віддадуть до Палацу дітей та юнацтва, і є задум прикрашати ним місто у святкові дні.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: