Skip to content

Лікарі Мечникова подають до суду за наклеп

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

24 липня до лікарні ім. Мечникова були доставлені поранені чоловіки, що приймали участь у збройному конфлікті в результаті якого загинуло двоє людей. Зараз підозрювані у влаштуванні стрілянини звинуватили лікарів у професійній недбалості. Лікарі, зі свого боку, планують подавати позов до суду за наклеп, — про це сьогодні розповів журналістам заступник головного лікаря лікарні Мечникова Юрій Скребець.

Адвокат одного з пацієнтів, що проходив лікування в Мечникова, звернувся до керівництва лікарні із проханням провести службове розслідування по відношенню до лікарів, що надавали медичну допомогу учасникам конфлікту та одному з його підопічних. Лікаря Олену Гаву та заступника головного лікаря, нейрохірурга Юрія Скребця, звинувативши у неякісному наданні допомоги, непрофесійності та байдужості, сторона, що роздмухує конфлікт, вимагає звільнити.

У зв’язку з цим Юрій Скребець сьогодні, 23 серпня, відкрито поінформував громадськість щодо власної позиції з цього приводу, назвавши подібні звинуваченнями посяганнями на його особисту професійну честь та честь лікарні, що врятувала життя двом з половиною тисяч бійців АТО.

-На нас звели наклеп, в якому йдеться про те, що один з постраждалих в перестрілці, зі сторони, що стала причиною гибелі двох воїнів АТО, нібито перебував у критичному стані, знаходячись в Мечникова на лікуванні. Цього не було! Це абсолютна неправда. Тож, звертаюся до представників СБУ та прокуратури як приватна особа Юрій Скребець, нейрохірург, що пропрацював у лікарні Мечникова 27 років, ветеран АТО, що двічі був поранений та отримав Орден «За мужність», лікар-консультант, що у вільний від основної роботи в Мечникова час проводить в Авдіївці безкоштовні вишколи добровольців батальйону «Госпітальєри» та меддопомогу на передку, заявляю, що професійна та особиста честь і гідність – для мене не пусті слова. Після внутрішнього розслідування незалежної комісії, ми звертатимемось до суду та кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Дніпропетровської області із позовом за наклеп, — наголосив заступник головного лікаря обласної лікарні імені Мечникова.

За словами лікаря рішення звернутися до правоохоронних органів  він прийняв після того, як почали поступати прямі погрози фізичної розправи.

-Сподіваюся, я не розголошу таємницю слідства, якщо скажу, що слідчим у справі погрожували так звані потерпілі, котрі лікувались в Мечнікова: прострелити ноги! Це взагалі нечувано. Такого в нас не траплялося за найгірших часів. Наші лікарі постійно мають справу із болем, стражданнями та смертями, тож трапляються напружені ситуації. Але з таким відкритим бандитизмом ми ще не зтикалися, — заявив Юрій Скребець.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: