Skip to content

В перший день учасникі Форуму української молоді діаспори відвідали музей АТО та заспiвали на пароплавi

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Сьогоднi, 21 серпня, в Дніпрі стартував Форум української молоді діаспори, який проводить Світовий конгрес українських молодіжних організацій (далі – СКУМО). У перший день для учасників заходу влаштували екскурсію містом. Почали з музею АТО, адже багато діаспорян хотіли потрапити саме туди. Після фільму про події на сході деякі глядачі виходили із зали зі сльозами на очах.

-Отримали дуже сильні враження. Ми знаємо про АТО. Наша діаспора вболіває за Україну та стежить за новинами про кількість поранених, про політичну ситуацію загалом, – каже Тарас Іванець із Литви.

11 учасників форуму приїхали до України раніше, щоб відвідати зону АТО. Один з них – Олександр. Каже, що наважився на таку поїздку, бо дуже хотів побачити, що відбувається на фронті. Свого часу хлопець поривався і на київський Майдан, проте поїхати туди не вдалося.

-У румунських медіа дуже мало інформації про ситуацію в Україні. Ми хочемо донести більше відомостей. Тому влаштуємо не тільки дискусії та розповіді, а й статті напишемо, – зазначив Олександр Греченюк із Румунії.

Після відвідання музею учасники форуму прогулялися на пароплаві по Дніпру. Від краєвидів міста залишися у захваті. Молоді люди багато фотографувалися та заспівали українську пісню «Ти ж мене підманула».

Форум триватиме ще кілька днів, і за цей час його учасники хочуть детальніше ознайомитися з містом.

Нагадаємо, перший для Дніпра та загалом VII Форум української молоді діаспори проходитиме з 21 до 26 серпня. У ньому беруть участь понад 700 діаспорян із 20 країн світу та активна молодь з України. У програмі заходу, зокрема, тематичні сесії за участю відомих експертів, присвячені інвестиціям, євроінтеграційним процесам, молодіжній політиці. Міський голова Борис Філатов наголошує: для міста це – унікальна можливість залучити нові інвестиції та заявити про себе як про повноправного члена європейської родини, адже саме українська діаспора є найкращим лобістом інтересів нашої держави у світі. Крім того, підтримка молоді – це інвестиції в майбутнє Дніпра та всієї країни.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: