Skip to content

Перший крок у дитсадок

Inna Vnukova

Inna Vnukova

У Дніпрі майже завершено зарахування дітей до дошкільних навчальних закладів.

Більшість батьків, які своєчасно стали в електронну чергу до дитсадків на сайті https://reg.isuo.org/preschools, вже мають знати, до якого саме закладу зарахували їхню дитину. Про це під час прямої телефонної лінії «Міська влада на зв’язку» повідомила Оксана Турчина, головний спеціаліст управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради:

— Прийом дітей до садків здійснюється завідувачами цих закладів відповідно до списків, сформованих за результатами електронної реєстрації. Причому дітей ми приймаємо протягом усього календарного року, але зараховують їх переважно з осені. Наразі в електронній черзі перебувають 12 611 дітей, станом на 1 вересня орієнтовно буде зараховано 11 387. До школи цього року підуть 8218 вихованців садочків, а 1913 дітей, які досягли шестирічного віку, за бажанням батьків ще залишаться у дошкільних закладах.

Оксана Турчина також зазначила, що мережа дитсадків у Дніпрі зростає:

— З початку року відкриті вісім додаткових груп на 139 місць, а до кінця 2017-го з’являться ще 13 груп на 235 місць. Крім того, цьогоріч у Дніпрі відкрили навчально-виховний комплекс із дошкільним відділенням (НВК №65) та ввели в експлуатацію новобудову – дошкільний навчальний заклад на 12 груп на житловому масиві Лівобережний-3.

І ще одна новина, яка напевне зацікавить батьків малечі, – цього року з 1 вересня при дніпровських школах планується відкрити дев’ять груп короткотривалого перебування малюків загалом на 180 місць. Це допоможе забезпечити дошкільною освітою майже всіх маленьких дніпрян, яким виповнилося п’ять років. За словами Оксани Турчиної, такі групи з’являться при навчальних закладах №27, 37, 42, 48, 71, 87 та 120. Крім того, планується відновити роботу дитячих садків №200 та 379.

Наразі у Дніпрі працюють 211 дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів з дошкільними відділеннями. Серед них 177 садочків комунальної форми власності, один державної та чотири приватних, а також 28 навчально-виховних комплексів комунальної форми власності та два приватної. У цих закладах навчаються та виховуються 35 760 дітей дошкільного віку.

Категория: Архив, Новости Днепра, Особое мнение

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: