Skip to content

До Дніпра приїхала українська молодь діаспори з понад 20 країн світу

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Сьогодні, 21 серпня, у Дніпрі розпочався VII Форум української молоді діаспори, який організовує Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО). Він триватиме до 26 серпня і збере близько 700 діаспорян із понад 20 країн світу – Литви, Естонії, Фінляндії, Угорщини, Німеччини, Пакистану та ін.

У Дніпрі форум проходить вперше. Разом із однолітками з України молодь діаспори працюватиме в секціях над питаннями інвестиційного клімату в нашій країні, евроінтеграційних  процесів та розвитку молодіжної політики.

-Форум української молоді діаспори збирає представників українських молодіжних організацій з-за кордону, які є членами СКУМО. Ми також залучаємо найактивнішу та найталановитішу молодь з України. Цього року форум вперше відбувається на сході України. Очікуємо, що нам вдасться налагодити більш тісні контакти з представниками української діаспори, громадськими та молодіжними організаціями. Нам дуже приємно, що міський голова Дніпра Борис Філатов запропонував зібрати СКУМО саме у вашому місті, – зазначив президент Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослав Гочак.

-У 2014 році Дніпро став для всієї України та світу прикладом того, як потрібно захищати свою державу. Цього року Дніпро дає приклад, як мають співпрацювати влада та діаспора. Ми дуже вдячні меру Дніпра Борису Філатову за те, що проведення форуму стало можливим, – зазначив народний депутат, голова міжфракційного об’єднання «Співпраця: Україна – діаспора» Дмитро Лубінець.

11 учасників форуму приїхали в Україну на 2 дні раніше, щоб відвідати зону АТО, а саме – Волноваху та Гранітне.

Анна Стефанова з Литви була єдиною дівчиною, яка наважилася поїхати на схід.

-Я беру участь у форумі вже вдруге. Програма завжди дуже насичена та цікава. Цього року в нас з’явилася можливість поїхати до зони АТО, я дуже чекала цього, але все одно було трохи лячно. Коли надворі +30, а ти у бронежилеті і з каскою на голові, і це все важить близько 15 кг, – дуже важко. Але ті емоції, що ми пережили, були того варті. Для мене це особисте, бо мою родину війна на сході не оминула. Нас приймали дуже щиро та тепло, пригощали смаколиками, ми спілкувалися та разом співали, – розповіла представниця української молодіжної асоціації «Зоря» (Литва).

Для учасників форуму буде організована екскурсія містом, відвідання музею АТО, лікарні ім. Мечникова та музею петриківського розпису. Крім того, вони продовжать традицію встановлення різноманітних рекордів під час форумів у містах України. Так, учасники зібрання в Дніпрі планують створити найбільший державний прапор. У національні кольори його розфарбують візерунками петриківського розпису. Акція унікальна, перш за все, саме через стиль виконання малюнка. Стяг зобразять на величезному полотні. Рекордною має стати і кількість учасників художнього флешмобу.

Фото Антона Павлюкова

 

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: