Skip to content

На День Незалежності дніпряни будуть бігти у вишиванках

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

24 вересня на честь 26-ої річниці Незалежності України дніпряни будуть бігти у вишиванках. Захід вже проходив у минулому році і дуже сподобався містянам. Змагання пройдуть в рамках підготовки до Dnipro ATB Marathon разом з відкритими безкоштовними тренуваннями «Втечемо від дивана».

В минулому році спортивне свято «Біжимо в вишиванках» зібрало більш ніж 300 учасників.

Наймолодшому учаснику було 2 роки , а найстаршому 70 років. Кожен учасник намагався здивувати вишиванкою, яка було умовою змагань.

Аналогічні заходи проходять в цей день в багатьох містах України та зарубіжжя і стають все більш популярними.

Організаторами заходу є Громадська організація «Старт Дніпро».

Захід відбудеться за сприяння Федерації легкої атлетики Дніпра та Дніпровської міської ради в рамках стратегії міста «Дніпро-спортивна столиця».

Для учасників доступні вже традиційні для цього забігу дистанції: для дорослих -5 та 3 км, а для дітей – 100 м, 500 м, 1000 м.

Вже традиційно на змаганнях, де організатором є Громадська організація «Старт Дніпро» дитячі забіги безкоштовні.

Безкоштовна реєстрація також для людей пенсійного віку та людей з обмеженими можливостями.

Всі фінішери – дітлахи отримують справжні безкоштовні медалі. Медалі також отримають і дорослі, але за додаткову оплату.

Як і в минулому році дрес-кодом змагань є вишиванка.

Для тих, у кого її не має організатори надають можливість придбати її за невелику платню.

Серед зіркових учасників забігу – перша леді Дніпра Марина Філатова, переможець марафонів, професійний спортсмен Олександр Бабарика, Чемпіон світу серед ветеранів в віковій категорії «35-40» В’ячеслав Приходько, дніпровський марафонець Тимофій Ярцев, призер та учасник «Ironman 70.3» Святослав Цвєтков.

Дитячі забіги — окрема родзинка бігова свята. В забігах можуть прийняти участь діти від 2-ох років разом з батьками до 15 років включно.

Всіх чекають розіграші , конкурс на найкращу вишиванку, ну і, звичайно, переможців в забігах чекають медалі та подарунки.  В цьому році організатори планують, що в заході прийме участь близько 500 учасників.

Як і в минулому році старт і фініш біля театру Опери та балету, дистанції будуть проходити по проспекту Дмитра Яворницького.  Старт: о 9:00 год.

Реєстрація на всі дистанції, в тому числі і на дитячі забіги  відкрита на он-лайн ресурсі і продовжиться до 23 серпня або до вичерпання ліміту учасників.

Вартість реєстрації :

-Дистанції 3 та 5 км для перших 100 учасників 200 грн., наступних 100 учасників 300 грн., наступних 100 учасників -400 грн.

-Медаль фінішера для дорослих- 150 грн.

В вартість стартового внеску входить  номер, сумка в стилі вишиванки для речей, участь в розіграшах.

Дитячі забіги як завжди безкоштовні.

Видача стартових пакетів буде відбуватись 23 серпня з 10 до 19 години в офісі Федерації легкої атлетики м. Дніпро  за адресою: вул.Героїв Крут, 1\72.

 

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: