Skip to content

У Дніпрі закуплять 25 нових тролейбусів

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

У Дніпрі продовжують оновлювати міський електротранспорт. Директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев під час прес-конференції 17 серпня повідомив, що вже оголошено тендер на закупівлю 25 нових тролейбусів, 13 із яких матимуть автономний запас ходу не менше 1 км, що дасть їм змогу об’їжджати перешкоди на дорогах і не вибиватися з графіка.

-За 2,5 року ми вже закупили 27 нових тролейбусів, 2 з яких мають автономний запас ходу 15 км і курсують на новому маршруті № 14 від вул. Глінки до житлового масиву Сонячний. Це – перша нова гілка за останні 25 років, яка з’явилася на тролейбусній мапі міста. Що стосується трамваїв, то наразі проводяться капітальні ремонти вагонів та покращується комфорт пасажирів, – зазначив посадовець.

Крім цього, Ігор Маковцев розповів, що у планах мерії – створити єдиний диспетчерський центр для електротранспорту Дніпра.

Нагадаємо, у Дніпрі функціонують 17 тролейбусних маршрутів загальною протяжністю 306 км. Щодня на міські дороги виходять 90 машин різних типів. Востаннє тролейбусні маршрути в місті відкривали ще у далекому 1992 році. Це – № 20  від вул. Європейської до житлового масиву Лівобережний-3 та № 21 (ДІІТ – ж/м Тополя-3).

Щороку у Дніпрі тролейбуси перевозять близько 35 млн пасажирів, понад 20 млн з яких – пільговики. До кінця року у профільному підприємстві мерії планують подовжити тролейбусні маршрути № 10 і № 5 до Залізничного вокзалу. Разом з тим, у місті тривають роботи з відновлення 25,9 км маршруту № 13 (новий номер – 2). Він пролягатиме від вул. Глінки до ж/м Парус.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: