Skip to content

Борис Філатов назвав головні причини демонтажу незаконного ринку на Ігрені

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

У ніч проти 16 серпня у Дніпрі знесли величезний торговельний павільйон, який без жодних дозвільних документів звели на житловому масиві Ігрень.

Відомо, що власник ринку неодноразово залякував продавців із прилеглих кіосків і вимагав працювати на нього, а щоб завадити демонтажу навіть намагався зібрати проплачених «тітушок». За даними Муніципальної варти Дніпра, за заплановані провокації їм пропонували по 1 тисячі гривень. Уникнути сутичок вдалося завдяки зміні часу проведення робіт.

Міський голова Дніпра Борис Філатов укотре наголосив: боротьба з незаконною торгівлею у Дніпрі буде безкомпромісною.

-Шановні земляки, я дуже уважно вивчив різні думки й чудово розумію, що ситуація має неоднозначний вигляд. Але мені здається, що, з’ясовуючи стосунки, всі заговорили головне. Не має жодного значення персоналія власника. Головне те, що ніхто не має права самовільно захоплювати міську землю й будувати без документів, – написав Борис Філатов на своїй сторінці Fecebook.

Раніше на місці незаконного ангара площею 900 кв. м. на вулиці Зоопарковій були звичайні столи, на яких торгували селяни. На цій ділянці документи має лише туалет і невеличкий сарай на 40 кв. метрів. Власник ринку звертався до мерії та обіцяв оформити оренду землі, втім далі слів справа не пішла. Габаритний павільйон і паркан із металевими воротами зробили вулицю фактично непроїзною.

Головна небезпека несанкціонованих ринків – це відсутність контролю за дотриманням санітарних норм. Продавці не мають офіційних робочих місць, а міський бюджет не отримує жодних коштів. За різними даними, щомісяця Ігренський ринок приносив своїм власникам близько 100 тис грн прибутку.

Загалом боротьба із незаконною торгівлею у Дніпрі триває вже майже 2 роки. За цей час демонтовано близько 1,2 тис кіосків.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: