Skip to content

Книгу про штурм Савур-Могили презентували у Дніпрі

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Вчора, 7 серпня, у дніпровському Музеї АТО презентували книгу «Савур-Могила. Військові щоденники». Її автори – безпосередні учасники штурму цієї висоти – АТОвці Максим Музика та Андрій Пальваль, — розповіла радник голови ДніпроОДА Ольга Горб. 

-Книгу «Савур-Могила. Військові щоденники» презентуємо 7 серпня, адже саме в цей день у 2014 році розпочався основний штурм цієї висоти. 74 роки тому там також тривали запеклі бої. В результаті українська армія змогла оволодіти нею. Ця книга дуже важлива, тому що потрібно постійно пам’ятати про визначні події, які відбувалися в минулому, — зауважила Ольга Горб.
           

У книзі – більше  двохсот сторінок спогадів про запеклі бої на стратегічній висоті. Учасник АТО Максим Музика почав писати свою частину через рік після штурму. У другій частині книги – історія добровольця Андрія Пальваля, який обороняв Савур-Могилу та пройшов через полон.

Восени Максим Музика й Андрій Пальваль планують презентувати україномовне видання своєї книги.

Слід додати, що завдяки штурму та взяттю Савур-Могили у серпні 2014 року українським військовим вдалося забезпечити контроль над важливою ділянкою фронту біля кордону з Російською Федерацією та вдало коригувати вогонь артилерії.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: