Skip to content

Дніпровські ЦНАПи надали жителям Дніпра 40 тисяч послуг

Inna Vnukova

Inna Vnukova

І це лише з початку цього року. Про це під час прямої телефонної лінії повідомила начальник відділу Центру надання адміністративних послуг «Правобережний» Наталя Капуста:

-Сьогодні дніпровські центри надання адміністративних послуг пропонують городянам понад 200 адмінпослуг. Серед найбільш запитуваних сервісів, крім різноманітних інформаційних довідок, — адміністративні послуги, пов’язані із власністю. Зокрема, земельними ділянками (отримання витягу з державного Земельного кадастру, нормативно-грошова оцінка землі та інше), реєстрацією збудованої нерухомості або документів про початок будівництва, реєстрацією майнових прав на нерухоме майно (в тому числі приватизація житла) тощо. Крім того, відкрити або закрити підприємницьку діяльність теж можна через наш центр.

Як повідомила Наталя Капуста, термін надання тієї чи іншої послуги становить від двох годин до 90 днів, в залежності від того, як саме визначено законодавством (у середньому – десять днів). Та нагадала, що обидва відділення дніпровського ЦНАПу активно співпрацюють із порталом державних послуг iGov, тож наразі в електронному вигляді вже можна отримати понад 30 адмінпослуг, але за умови наявності у заявника електронного цифрового підпису.

За словами Наталі Капусти, для зручності дніпрян у ЦНАПі вже не перший день успішно працює система електронної черги:

-Через сайт центру cnap.dniprorada.gov.ua можна попередньо записатися на зручний для клієнта день та час подачі документів і замовити необхідні послуги. Такий формат став досить популярним та затребуваним серед жителів міста, бо це дуже зручно для людей. Крім того, на сайті розміщена й корисна інформація. Зокрема про те, які документи слід подавати для отримання тієї чи іншої адмінпослуги.

І ще одна приємна новина – наразі триває тендер на постачання до дніпровських ЦНАПів устаткування для виготовлення такого актуального та затребуваного наразі документа, як ІД-картка. Минулого року тендер не відбувся через відсутність пропозицій, але цього року, за словами Наталі Капусти, вже є непогані перспективи на його результативне завершення. Тож найближчим часом біометричні паспорти можна буде отримати ще й у місцевих ЦНАПах.

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Особое мнение

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: