Skip to content

У Дніпрі триває Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

З 1 по 8 серпня у Дніпрі проводиться Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування під гаслом: «Підтримаймо грудне вигодовування разом!».

За словами головного акушер-гінеколога департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Галини Одінцової, акція головним чином направлена на те, щоб вкотре привернути  увагу молодих батьків, родин, що готуються до народження малюка, до значення та користі годування грудьми.

-Грудне вигодовування є найважливішим чинником повноцінного та  здорового розвитку дітей раннього віку. Годування дитини материнським молоком — це не лише її харчування, а й збільшення часу безпосереднього контакту немовляти з мамою, психологічного спілкування матері та дитини, джерело любові, тепла та захищеності малюка. Кожна жінка повинна знати, що  грудне молоко є найбільш повноцінною їжею для її дитини з перших днів після народження та протягом першого року життя. Разом з унікальними поживними якостями воно має адаптогенні, протиінфекційні, захисні властивості. В наших центрах первинної медико-санітарної допомоги лікарі розповідають майбутнім матерям ще під час вагітності про важливість і користь грудного вигодовування. У деяких закладах є навіть спеціальні класи з підготовки до народження дитини, де спеціалісти консультують вагітних з різних питань, зокрема грудного вигодовування, наголошують на його перевагах, – сказала Галина Одінцова.

Вона також наголосила, що неабияку роль у цьому процесі відіграє родина жінки, коли чоловік та родичі створюють усі комфортні умови для годування дитини грудним молоком – це і здоровий сон мами, і її повноцінне харчування.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: