Skip to content

Адміністрація табору «Лазурний» у Бердянську попросила вибачення у відпочивальників з Дніпра та їхніх родин за зірваний відпочинок

Дмитрий Гриниченко

Дмитрий Гриниченко

Директорка з медичної частини АТ «Приазовкурорт» Ірина Сисоєва на прес-конференції в «УНІАН» у прямому ефірі попросила вибачення у Дніпра та батьків дітей, відпочинок яких було перервано у таборі «Лазурний», що у Бердянську. Пані Сисоєва наголосила, що, за результатами аналізів дітей та працівників табору, у 8 дітей з Дніпра була виявлена бактерія клебсієла, яка живе в організмі всіх людей і через вплив багатьох чинників може почати активно розмножуватись.

За однією з версій, яка була озвучена в ефірі, причиною поширення інфекції стало недотримання правил гігієни працівниками їдальні.

«Ми вважаємо, що джерелом інфікування дітей був персонал їдальні, який орендує у нас приміщення і годує відпочивальників табору. Ця бактерія була виявлена у повара та працівниці кухні, яка миє посуд», – зазначила Ірина Сисоєва.

У свою чергу заступник міського голови Світлана Єпіфанцева поінформувала, що наразі всі результати аналізів, які брали у дітей, готові, крім посівів, на які за процедурою потрібно чекати довше.

«Наразі правоохоронні органи м. Бердянська проводять перевірки. Також, за розпорядженням міського голови Бориса Філатова, у міськраді відбувається службова перевірка. Ми зробимо все можливе, аби діти, чий відпочинок було зірвано, все-таки оздоровилися», – підкреслила Світлана Єпіфанцева.

За фактом масового отруєння дітей у таборі відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення правил боротьби з епідеміями).

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: