Skip to content

Правоохоронці розслідуватимуть справу про отруєння дніпровських дітей у таборі «Лазурний»

Марианна Стец

Марианна Стец

Нещодавно у Бердянську Запорізької області отруїлися діти учасників АТО, що відпочивали в санаторії “Лазурний”. Для з’ясування ситуації на місце інциденту виїхала спеціальна комісія у складі департаменту соціальної політики та охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

У ході обстеження виявилося, що погано почували себе 22 із 245 дітлахів, що були у таборі. Усі вони були госпіталізовані до інфекційної лікарні м. Бердянськ.

— Одразу після госпіталізації у дітей були взяті аналізи на виявлення причин поганого самопочуття. За словами лікарів, на ситуацію з отруєнням це не схоже, скоріше за все це вірус, але остаточно це зможуть підтвердити аналізи, які будуть готові 24 липня. На ранок 21 липня усі постраждалі діти почували себе добре, їх виписано із лікарні, — розповіла директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Людмила Козловська.

Паралельно вивчаючи ситуацію, комісія виявила, що філія ПАТ «Приазовкурорт» «Клінічний санаторій «Лазурний» умисно підробила підписаний акт обстеження від управління Держпродспоживслужби м. Бердянськ. Виявлений факт буде направлений до правоохоронних органів для подальших дій.

— З нашого боку усі тендерні процедури на придбання відповідних путівок були проведенні згідно усіх норм чинного законодавства. Спілкуючись з керівництвом Держпродспоживслужби, виявилося, що акт обстеження, який мав санаторій «Лазурний» від цієї служби, банально підроблений. Так, дійсно, перед початком сезону санаторний заклад перевірявся, але були виявлені недоліки, які так і не були усунені. Наразі управління Держпродспоживслужби м. Бердянськ видало рішення на закриття санаторію «Лазурний» для усунення недоліків строком на 10 днів. У зв’язку із цим усі 245 дітей, які там відпочивали, організовано повертаються додому. Ситуація цілком контрольована, усі діти почуваються добре, — додала представниця мерії Дніпра.

Нагадаємо, 11 липня 245 дітей із Дніпра вирушили на відпочинок до санаторію «Лазурний», попередньо надавши всі необхідні медичні документи відповідно до чинного законодавства. 18 липня діти почали звертатися до медичного пункту табору зі скаргами на самопочуття (понос, блювота, слабкість).

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: