Skip to content

Ще один волонтерський проект розпочато в Дніпрі

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Цього разу волонтери вирішили підготувати та видати збірку «Військова пам’ять Дніпра». Про це повідомила ініціатор проекту, правозахисник, керівник ГО «Армия волонтеров Днепр» Юлія Сегеда.

Збірка включатиме в себе відомості про пам’ятники та меморіали у Дніпрі, які пов’язані з подіями Другої світової війни: братські могили, плацдарми, оборонні споруди, місця масових розстрілів мирних громадян тощо.

— Є пам’ятні місця, про які знають всі: це монумент Слави, пам’ятник генералу Юхиму Пушкіну (танк Т-34) на пр. Дмитра Яворницького, пам’ятник загиблим студентам Дніпропетровського університету в парку ім. Т. Г. Шевченка, — каже Юлія. — Але є й такі, які залишаються маловідомими для більшості дніпрян. Часто люди навіть не знають, що в їхньому районі є пам’ятне місце, про яке можна розповісти дітям, де 8 та 9 травня можна вшанувати загиблих героїв, покласти квіти.

Допомогти волонтерам у зборі інформації вже зголосилися в Центрі охорони історико-культурної спадщини. Також до проекту залучені фотографи, краєзнавці, журналісти, члени пошукових груп.

Вся діяльність ведеться виключно на волонтерських засадах.
Видати збірку планують у жовтні — до Дня звільнення України (28 жовтня) та Дня звільнення Дніпра (25 жовтня) від фашистських загарбників.

Наталія Адамович.
Фото Ігоря Булгаріна.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: