Skip to content

Перша в Україні програма з інфекційної безпеки розпочнеться у Дніпрі

Марианна Стец

Марианна Стец

У департаменті охорони здоров’я населення міської ради презентували першу в Україні міську програму з інфекційної безпеки. Вона розрахована на 2018-2020 роки.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

Документ представили та обговорили з головними лікарями центрів первинної медико-санітарної допомоги та лікувально-профілактичних закладів вторинного рівня.

— Програма покликана гарантувати інфекційну безпеку і на території міста, і при наданні медичної допомоги містянам. Її буде винесено на сесію міськради для затвердження. Вона складається з певного ланцюга заходів, які системно впроваджуватимуться в усьому місті. Планується, що програма запрацює з 1 січня 2018 року, – розповів президент Всеукраїнської спілки захисту прав пацієнтів Віктор Сердюк, координатор проекту з інфекційної безпеки Дніпра.

На базі міської лікарні № 9, пологового будинку № 1 та обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф уже впроваджують операційні процедури та технології для посилення інфекційної безпеки. В бактеріологічній лабораторії лікарні № 9 відпрацьовують системи тестування бактерій, підбору антибіотиків для найшвидшого одужання пацієнтів.

За словами експерта, кандидата медичних наук Наталії Кожан, міська програма з інфекційної безпеки запобігатиме поширенню інфекцій, які можуть потрапити в Дніпро з-за його меж.

— Оскільки в місті активно відбуваються міграційні процеси у зв’язку з проведенням АТО, кількість інфекційних захворювань може зростати із загрозливою швидкістю. Ці захворювання необхідно контролювати й належним чином лікувати. Власне, все це й прописано у міській програмі, – наголосила Наталія Кожан.

Також під час заходу анонсували початок занять з інфекційної безпеки для головних лікарів медзакладів Дніпра. Навчання має стартувати вже у вересні у тренінговому центрі на базі медичної академії.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: