Skip to content

#ДніпроЗаОСББ

Максим Востриков

Максим Востриков

Напередодні офіційної річниці реалізації Програми сприяння діяльності ОСББ, ЖБК та ОК у Дніпрі провели масштабну зустріч для співвласників багатоквартирних будинків міста всіх форм власності – Форум ОСББ та ЖБК.

Організатором події виступила коаліція #ДніпроЗаОСББ, серед її учасників — Асоціація взаємодії ОСББ і ЖБК «Наш дім», Школа ефективного власника ГО «К12» та Дніпровська міська організація «Об’єднання «Самопоміч».

З першої хвилі фінансування виконано більше половини необхідних робіт. Серед проектів учасники найбільшу увагу приділяли ремонту сантехсистем, енергозбереженню та модернізації електричних мереж і освітлення. Загалом співфінансування від ОСББ, ЖБК та ОК у 2016 році становило близько 2,5 млн грн, з міського бюджету — більше 17 млн грн.

«Завдяки відповідальності  мешканців нашого будинку, їх  серйозному ставленню до спільної власності та розумінню важливості своєчасної оплати за рахунками ми навчилися заощаджувати та швидше збирати гроші на великі ремонти. А коли вперше отримали фінансову допомогу з міського бюджету, і одночасно вдалось відремонтувати дах та замінити опалення, стало зрозуміло, як ця програма діє. Зараз у 6 під’їздах нашого будинку вставлені металопластикові вікна, тамбурні двері та лічильники. Ідеї, що покращити наступним – не закінчуються», — зазначає голова правління ОСББ «Щербіни, 31» Валентина Заворотня.

В 2017 році на участь у Програмі подано 815 заявок від 574 будинків на загальну суму майже 125 млн грн. Тобто сама ідея згуртуватися навколо спільного майна та  робити його кращим для себе, для сусідів, взагалі для міста —  дніпрянами була підтримана «на ура!».

Нині ОСББ є найбільш ефективною формою управління. У Дніпрі функціонує близько 1200 різних об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. І це лише за другий рік існування Програми підтримки ОСББ, ЖБК та ОК.

Такі досягнення не виключають і появи проблемних питань в багатьох сферах.

«Непорозуміння з допоміжними приміщеннями загального користування, взаємодія з комунальними монополістами – водо -, газо -,  теплопостачання, — говорить Олександр Лигін, депутат міської ради, фракція «Об’єднання «Самопоміч».

 Проблеми ОСББ завжди потребували більшої уваги від міської влади. Подібні Форуми — це один із засобів саме взаємодії цих двох ланок. Ми хочемо, аби кількість ОСББ стала ще більше, тоді люди відчуватимуть і матимуть підтримку влади. Головне, аби можливість отримати співфінансування на поточні, капітальні та інші ремонти саме на відкритих та зрозумілих умовах була у всіх охочих. На сьогодні ми маємо більше 350 об’єднань-переможців Програми. За кожним — мінімум по 220 мешканців будинків, це близько 80 000 відповідальних та активних дніпрян».

Форум ОСББ та ЖБК став чудовою нагодою для когось — поділитися досвідом, для інших —  знайти вирішення нагальних проблем. А ще — звичайне спілкування з такими ж активними та небайдужими городянами, що прагнуть розвивати своє улюблене місто.

Корисно!

Є питання з роботи ОСББ? Звертайтеся!

Консультаційний центр з питань діяльності ОСББ, ЖБК та ОК:

вул. Старокозацька, 62 (колишня Комсомольська)

тел.: 096 22 808 58, 067 26 654 26

 

Категория: Архив, Особое мнение

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: