Skip to content

У Дніпрі ліквідують сміттєпроводи

Марианна Стец

Марианна Стец

В багатоповерхівках міста вже заварили 70 % сміттєпроводів

Про це розповів начальник управління з експлуатації житлового господарства департаменту житлового господарства міської ради Віталій Слєпцов.

Причин зварювання цих конструкцій кілька. По-перше, це недостатня кількість двірників, які б їх обслуговували. По-друге, сміттєводи часто є причиною виникнення пожеж у під’їздах, поширення неприємних запахів, різних комах та гризунів. По-третє, прибираючи відходи, двірники іноді травмуються.

Із 6 тис. 100 будинків комунальної власності сміттєпроводами обладнано 1,1 тис. – 18% від загальної кількості. Заварювання сміттєпроводів у багатоповерхівках розпочалося вже давно. Більш активними ці роботи стали навесні цього року, коли виконком міськради ухвалив рішення про їхнє закриття.

— Перед заварюванням сміттєпроводи ретельно очищують. У перспективі їх можна буде використовувати для розміщення внутрішньобудинкових, локальних мереж, – говорить Віталій Слєпцов. — Попередньо проводиться роз’яснювальна робота з мешканцями, і ремонтні бригади аварійних служб заварюють конструкції. Зараз у Самарському та Чечелівському районах залишилося по одному незавареному сміттєпроводу.

Категория: ЖКХ, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: