Skip to content

Німеччина допомагає покращити життя переселенців на Дніпропетровщині

Марианна Стец

Марианна Стец

В області для покращення життя переселенців реалізували десять соціальних проектів на понад 7 мільйонів гривень

Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації. 

Це стало можливим за підтримки Уряду Німеччини та німецької федеральної компанії GIZ. Протягом року вони сприяли поліпшенню послуг лікарень, соціальних центрів, бібліотек, громадських організацій в 11 містах та районах області. 

На конкурс проектних пропозицій щодо допомоги переселенцям подали 151 заявку. Перемогли десять проектів з Дніпра, Нікополя, Кам’янського, Жовтих Вод, Петропавлівки, Царичанки, Юр’ївки, Покровського, Межевої. На кошти Німецького Уряду було закуплене сучасне обладнання (медичне, комп’ютерне, побутове, аудіо-, відео, спортивне), надані фахові консультації, проведені тренінги. Здебільшого реалізувалися ідеї, пов’язані з покращенням медичних та соціальних послуг.

— На Дніпропетровщині мешкає майже 80 тисяч переселенців з Донбасу та Криму. Підтримувати їх у скрутну хвилину – завдання Президента України Петра Порошенка, – зазначає голова ОДА Валентин Резніченко.

За два роки на реалізацію важливих соціальних проектів на Дніпропетровщині Німеччина виділила майже 600 тисяч євро. Серед них – модульні містечка для переселенців, проект з розвитку районів, тренінгові кабінети для молоді.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: