Skip to content

Як на Дніпропетровщині отримуватимуть субсидії

Марианна Стец

Марианна Стец

Кабмін України запровадив довгоочікувану постанову щодо «монетизації» субсидії. Близько 110 тисяч родин-субсидіантів області можуть отримати «живі» гроші за економне користування газом та електроенергією в опалювальний період.

Про це повідомили у прес-службі Днепропетровської облдержадміністрації.

— До 1 вересня заощадливим субсидіантам треба подати заяви до місцевих управлінь соцзахисту, і вказати зручний для себе спосіб отримання грошей – банківська карта або поштовий переказ. Такі заяви вже написали 12 тисяч субсидіантів, – сказала начальник відділу пільг та субсидій департаменту соцзахисту населення Дніпропетровської ОДА Олександра Довидовська. 

Раніше уряд виділяв гроші на субсидії організаціям, що надають комунальні послуги. Якщо людина використовувала менше передбачених соціальними нормами газу та електрики для індивідуального опалення, зекономлені кошти залишалися на рахунках цих організацій. Тепер заощаджені гроші власники субсидій отримуватимуть «на руки» і самі вирішуватимуть, що з ними робити.

На Дніпропетровщині, зокрема, гроші отримають клієнти «ДТЕК Дніпрообленерго» та «Дніпропетровськгаз збут».

— У нашій компанії понад 101 тисяча абонентів, які заощадили на субсидіях в цей опалювальний період. Ми вже повернули до держбюджету майже 228 мільйонів гривень, – повідомила завідувач відділу розрахунків ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» Світлана Зарицька.

В опалювальний період 2016-2017 субсидію отримували близько 600 тисяч родин Дніпропетровщини.

Категория: Архив, ЖКХ, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: