Skip to content

«Козацький шлях» дійшов до Херсона

Шумская Елизавета

Шумская Елизавета

Завтра, 4 липня, більше 20 яхт-учасниць почнуть фінальний ривок від Очакова до Одеси.  Парусна регата «Козацький шлях» за чотири дні подорожі пройшла Запоріжжя, Нікополь і Нову Каховку та дісталася Херсона.  

Перший день регати позначився примхами погоди. Слабкий вітер змусив яхтсменів спустити паруси та  йти на моторах. За селищем Військовим Дніпропетровської області погодні умови різко змінилися: штиль раптово перетворився на сильний шторм. Пориви вітру сягали 25 метрів на секунду, злива та град тривали більше години. 

До Запоріжжя більшість учасників регати прийшла вже в темрявіНа годиннику – 6:30. Шлюзування – за графіком.  Пройшовши запорізький шлюз, яхтсмени знову потрапили в зону суцільного безвітря. 

-Вітрильникам потрібен вітер будь-який, – сказав учасник регати Олександр Макар’єв. – Добре йти з попутним вітром, боковим і навіть із зустрічним.

Крім того, 1 липня яхтсмени відвідали пам’ятку козацької старовини «Кам’янська Січ», де похований легендарний отаман Кость Гордієнко. Учасники регати вшанували його пам’ять та підняли державний прапор України.

На виході з бухти Республіканець регаті – новий старт. Перегони фінішували поблизу села Зміївка Херсонської області. Потім яхти пройшли шлюзування та причалили в Новій Каховці
2 липня регата «Козацький шлях» вирушила з Нової Каховки до Херсона. На цьому етапі до перегонів приєдналися п’ять херсонських яхт.

У Херсоні підбили підсумки одного з етапів перегонів. Найшвидшими стали екіпажі яхт «Мамай», «Єрмак», «Конек-Горбунок» та «Dreamer cat».

Нагородження відбулося на набережній Херсона біля пам’ятника першим корабелам. 3 липня учасники регати дісталися селища Кізомис Херсонської області. Звідси – старт на Очаків. 

Фото прес-служба ДніпроОДА

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: